Ana Bonceva. 10 mici plăceri care vă așteaptă după nașterea copilului

Ana Bonceva. 10 mici plăceri care vă așteaptă după nașterea copilului

Ana Bonceva – antrenor de fitness, autorul blogului „Misiune posibilă: Fitness-mama”, mamă a unei fetițe de 8 luni

Ana Bonceva. 10 mici plăceri care vă așteaptă după nașterea copilului

1. În sfârșit, vă puteți sătura de somn

Nu știu voi, dar eu nu am deloc probleme cu somnul (colicele, dințișorii și diferitele boli nu se pun, desigur). Chiar de la naștere am practicat somnul în comun și ziua, și noaptea, cel mai plăcut, desigur, ziua, atunci când toți în jur merg în vârful picioarelor și vorbesc în șoaptă, iar tu savurezi patul moale și somnul dulce. Pentru aceasta nu aveți nevoie de mare lucru – trebuie doar să învățați să observați primele semne ale adormirii și să însușiți graficul somn/veghe în funcție de vârstă. În internet există multe informații la acest subiect (dacă nu găsiți, scrieți-mi și vă ajut eu). Dacă micuțul este sănătos și nu îl doare nimic, dormiți fericiți și îmbrățișați.

2. Ești împreună cu copilul 24 de ore din 24

Nu știu mame mai nefericite decât cele care sunt nevoite să lase copiii de mici cu dădace, bunici sau alte persoane pentru a merge la serviciu. Și asta, pentru că toate clipele sunt neprețuite: în primul an de viață micuțul crește pe zi ce trece… Ca să nu mai spunem de legătura lui cu mama, sentimentul de încredere și siguranță… O adevărată fericire.

3. Sânii mari

E și acesta un avantaj, până revii la formele dinainte de sarcină.

4. Poți cumpăra diferite prostioare

Eu ador tot felul de lucrușoare drăguțe: haine, decor, iar în curând vom ajunge și la petrecerile pentru copii. Unui adult nu îi stă prea bine să îmbrace un tricou cu minioni, dar pentru un copil este exact ce trebuie!

5. Înveți să gătești în 30 de minute

Un punct extraordinar, care cu siguranță vă va ajuta în viață, lăsându-vă mai mult timp liber pentru lucruri mult mai interesante. Nu vreau să spun că gătitul nu este și el o plăcere, îmi place să gătesc când am timp, toate ingredientele necesare și nu am unde să mă grăbesc, dar asta se întâmplă cam rar.

6. Plimbările

Este bine să vă plimbați cu copilul, în locuri cât mai diverse, invitând rudele, prietenii. Puteți organiza chiar și întâlniri de afaceri în timpul plimbărilor! Importantă este atitudinea față de proces. Faceți-o cu plăcere!

Ana Bonceva. 10 mici plăceri care vă așteaptă după nașterea copilului

7. Alimentația sănătoasă

Nașterea copilului și alăptatul natural este metoda cea mai bună pentru a trece la o alimentație sănătoasă. Și nu doar pentru un timp, ci pentru toată viața, obișnuind organismul cu acest nou regim.

8. Cozile

Cât de minunat este să ţi se permită să treci înainte când stai la coadă, să ţi se ofere locul în transport și să ţi se acorde atenție! În multe instituții există reguli despre primirea peste rând a părinților cu copii mici, de exemplu la secția de pașapoarte.

9. Muncă – odihnă

În timpul concediului de îngrijire a copilului este foarte ușor să îți revizuiești atitudinea față de muncă și odihnă. Dacă aveți posibilitatea să munciți cu ora, puteți îmbina utilul cu plăcutul: puteți să acordați atenția necesară copilului, să vă odihniți de treburile zilnice și să comunicați cu lumea, toate concomitent! 

10. Time managementul

Acest punct este absolut minunat: cum să le reușești pe toate și să nu obosești. Recomand să citiți pe net despre teoria „flylady” – o serie de reguli foarte interesante, care ne ajută să păstrăm curățenia și ordinea în casă fără mari eforturi, să avem grijă de copil și de noi, lucru foarte important, de altfel, pentru că de regulă nu ne mai ajung forțe și timp pentru noi.

P.S. Nu așteptați până când copilului îi vor crește dințișorii, până va sta sau va merge singur, până va deveni independent. Prețuiți fiecare clipă, pentru că micuții cresc atât de repede!

Distribuie articolul: