Ana Ciorici: Cum e să călătorești singură cu 2 copii

Ana Ciorici: Cum e să călătorești singură cu 2 copii

Recent, fashion bloggerița a călătorit singură cu cei doi copii ai săi: Emilia, de 4 ani și Teo, de 1.5 ani. Dacă te întrebi cum s-a descurcat și ai nevoie de câteva sfaturi, le poți citi mai jos!

Ana Ciorici: Cum e să călătorești singură cu 2 copii

1. Când procurați biletele de avion și știți deja că aveți doua zboruri, optați pentru orele de zbor din timpul zilei și aeroporturi mai mici. Va fi mai puțin obositor pentru copii. Dacă zburați pe alt continent, desigur că preferabil ar fi zborul cel mai lung să fie noaptea. Duceți cont un pic de regimul copiilor, mai ales dacă zburați singuri cu ei.

La fel, dacă dispuneți de resurse, cumpărați bilete pentru fiecare dintre copii cîte unul. Mai mult spațiu face diferența, fiți siguri.

2. Din momentul în care am știut că voi zbura singură din Chișinău spre Amsterdam cu ambii copii, am început a discuta cu Emilia acasă. I-am explicat situația și practic copilul singur a ales varianta care și-o dorește ea cel mai mult.

I-am zis că mami fizic nu va putea lua două cărucioare ( iar ea ține foarte mult să stea în unul din momentul în care și Teo stă în unul) și i-am zis că îi pot lua board-ul, care se atașează la căruciorul lui Teo să o duc pe ea acolo, sau i-am oferit opțiunea de ași lua propria valiză. Am făcut acest lucru din urmă doar din momentul în care știam ca aeroporturile din Chișinău și Otopeni sunt mici și nu vom parcurge distanțe mari, plus că aveam destul timp între zboruri.

În alte circumstanțe, cu siguranță puteți opta pentru un rucsasc în spate pentru todlerul mai mic și pe cea mare să o puneți în cărucior. Sau desigur board-ul sau scăunelele care se atașează la alte cărucioare sunt cele mai bune variante. Sunt sigură că pe amazon puteți găsi o mulțime de board-uri universale.

3. Dacă zborurile nu sunt foarte lungi ( cum au fost ale noastre), împachetează light. Lasă toate valizele la hală și ia cu tine doar un rucsac cu lucruri esențiale. Apă multă pentru fiecare dintre copii ( ai putea să nu ai tip să cumperi) și snacksuri. Nu știu dacă fructele sunt o opțiune. Se murdăresc peste tot și ceva mai uscat ar fi o opțiune mai bună. Plus, noi am luat în zbor mîncare specială pentru copii și a fost super ( am zburat cu Tarom, iar ei au acest serviciu).

Citește articolul integral pe anaciorici.com

Distribuie articolul: