Diana Agachii. 5 lucruri pe care nu le cunosc viitoarele mămici

Diana Agachii. 5 lucruri pe care nu le cunosc viitoarele mămici

Despre aceste lucruri nu veți citi în cărți, nu veți auzi în cadrul lecțiilor pentru viitoarele mămici și chiar cele mai apropiate prietene nu vă vor spune. Fiecare mamă însă neapărat va trăi aceste momente odată cu apariția bebelușului.

Diana Agachii. 5 lucruri pe care nu le cunosc viitoarele mămici

1. În primele luni tot timpul dvs. va fi dedicat copilului. Copii mici-griji mici. Bebelușul trebuie hrănit, culcat, plimbat de câteva ori pe zi. În acest regim trec săptămâni, după care luni și mama descoperă, că nu are timp pentru sine. Chiar și mersul la magazin începe să-ți pară un concediu adevărat. La această etapă este important să-și amintești, că acum cel mai important lucru – este grija față de bebeluș și liniștea lui. Asta pentru că, cu cât copilul crește – cu atât devine mai desinestătător. Când fiul meu a împlinit un anișor am observat, că am mai mult timp liber. Iar în timp ce el se joacă alături, eu pot scrie un articol.

2. Veți citi, asculta și povesti una și aceeași de mai multe ori. Chiar dacă acasă aveți mai multe cărți decât la bibliotecă, veți citi copilului aceeași poveste, iar copilul va finaliza fraza. Acest lucru este normal și merită să susțineți copilul în acest sens. Acest lucru oferă mai multe beneficii, decât numărul mare de povești citite pe care nu le va memoriza. De asemenea va apărea cântecul preferat, jocul sau desenele animate pe care copilul dvs. îl va viziona cu plăcere pentru a suta oară. Cântecul preferat a lui Vlad – este despre o albinuță, care acum este înregistrat pe telefoanele tuturor membrilor familiei.

3. Hiper-activitatea copilului. Începând de dimineață și în special după ce oboseala voastră va depăși orice limită, micuțul va fi activ și vesel. El va dori să se plimbe atunci când plouă, să alerge mai aproape de carosabil și va alerga permanent: în curte, în odaie sau în magazin. Veți asculta cu zâmbetul pe buze discuțiile despre cluburile de fitness. Chiar și antrenorii cu experiență bogată nu se compară cu rezistența mamei.

4. Răbdarea dvs. are limită. Nici o carte prețioasă, sfaturi sau rețete nu vă vor ajuta să fiți o mamă perfectă timp de 24 de ore. Și asta pentru că mama – este și ea om. Odată va veni momentul, când cu voce ridicată veți spune: dă-te la o parte, iar copilul va începe să plângă din cauza tonalității ridicate. După care singură veți începe să plângeți. Important i este la timp să vă liniștiți și să vă iertați singură pe sine. Străduiți-vă să acordați cât mai multă atenție copilului, pentru ca în ultima clipă să nu ridicați vocea.

5. Medicii pot greși. Adevăr neplăcut, însă divergențele dintre mamă și medicul pediatru apar deseori. Cu timpul veți avea o listă neagră a medicilor și tratamentelor prescrise de ei. Singură veți începe să citiți prospectul preparatelor medicamentoase. Să căutați alternativă. Și aici este important să faceți tot posibilul pentru a găsi un medic într-adevăr bun, în care veți avea încredere. Sănătatea copilului este cea mai importantă grijă a mamei, iar ea trebuie să fie ajutată în acest sens de specialiști calificați.

Despre aceste lucruri eu am aflat doar atunci când am devenit mămică. Și am înțeles ce înseamnă fericirea adevărată: când obosești spre sfârșitul zilei și te așezi pentru prima dată pe canapea, și ești îmbrățișată de copilașul tău drag și tatăl lui!

Distribuie articolul: