5 metode care vă pot ajuta să scapați de transpirație

5 metode care vă pot ajuta să scapați de transpirație

Deja în drum spre oficiu simțiți, că ați transpirat un pic. După care...începeți să munciți în sudoarea frunții și înțelegeți sensul adevărat al acestui proverb. Mai mult, realizați că mirosul urât de transpirație vine nu de la colega de serviciu, ci de la dvs.. Cum scăpați de transpirație?

5 metode care vă pot ajuta să scapați de transpirație

Regula de aur ”duș de dimineață și seara” este respectată. Lenjeria, tricourile, cămășile, bluzele sunt schimbate în fiecare zi și totuși...mirosiți nu a trandafir, ci a transpirație.

1. Faceți o investigație

Transpirația – este un semnal al mai multor maladii, așa dar ar fi oportun să faceți o programare la medic. Aveți posibil probleme cu sistemul endocrin (endocrinologul- este primul specialist, la care trebuie să apelați) sau suferiți de o boală infecțioasă sau neurologică, sau aveți chiar o tumoare. Transpirația excesivă poate fi influențată de diverse abateri ale sistemului nervos. Uneori administrarea medicamentelor sedative rezolvă problema integral. Într-un cuvânt, merită să faceți o vizită medicului.

2. Schimbați cosmeticele

Deodorantele pe bază de spirt, gelul de duș cu o cantitate mare de componenți nocivi (Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Chloride, Coal Tar, Diethanolamine (DEA), parfumul - fiecare din aceste produse se poate face vinovat de problema dvs.. Încercați să schimbați produsele.

Deodorantul pe bază de ulei, gelul – pe bază de apă dintr-un izvor curativ, iar la parfum puteți renunța pentru ceva timp, pentru a stabili dacă anume el nu este cauza transpirației. Nu uitați, că majoritatea deodorantelor trebuie aplicate pe pielea uscată, și în principiu, acestea doar maschează mirosul de transpirație. Doar antitranspirantele pot bloca transpirația (citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare: de regulă acestea sunt interzise de aplicat imediat după duș și după epilarea subrațului).

Ceea ce ține de parfum (chiar dacă vi se potrivește perfect) trebuie să știți, că, parfumul nu se freacă în piele, ci se pulverizează. Și străduiți-vă să nimeriți în norul respectiv.

5 metode care vă pot ajuta să scapați de transpirație

3. Urmăriți calendarul

S-a demonstrat, că în ajunul ciclului menstrual, femeile transpiră mai mult. Fiți atente la propriul organism și încercați să vă îmbrăcați mai ușor și mai confortabil în aceste zile. Hainele din materiale sintetice, în special nu se potrivesc în aceste zile.

4. Aveți grijă de haine 
 
Pentru a nu speria oamenii din jur cu aroma pe care o emană corpul dvs., curățați garderoba de hainele sintetice necalitative și de cele vechi din bumbac, care au îmbibat în sine mirosul de transpirație într-atât, încât nici cei mai buni detergenți nu vor ajuta la eliminarea lui. Hainele rămase, spălați-le cu regularitate și clătiți-le cu un balsam de rufe calitativ cu un miros neutru. 

Puneți neapărat un produs special în dulap (puteți folosi un săculeț cu levănțică așa cum făceau bunicile noastre). Aceasta, apropo se referă și la lenjeria de pat. Schimbați albiturile cu regularitate și aromatizați-le un pic.

5 metode care vă pot ajuta să scapați de transpirație

5. Schimbați modul de viață 

Trebuie să minimizați consecințele stresului. Asta înseamnă, că alegerea perfectă este – sala de sport, dansurile, alergatul de dimineață. Sau cel puțin un hobby, cum ar fi desenatul, care va face să vă relaxați integral. 

Excludeți din regimul alimentar bucatele piperate, grase, prăjite, ceapa și usturoiul. Consumați cât mai mult apă în timpul zilei. Dacă lucrați în oficiu, unde sunt mulți oameni, este năduf iar geamul nu poate fi deschis, ieșiți afară pentru a lua o gură de aer proaspăt. 

Purtați în trusa cu cosmetice șervețele umede și deodorantul. Desigur, acesta trebuie aplicat pe pielea curată și uscată, însă pe parcursul zilei cât vă aflați la serviciu, gândul că vă puteți împrospăta în camera de baie, vă va liniști. 

Psihologii recomandă să privim aceste probleme (inclusiv și cea a transpirației) pozitiv. Nu este simplu în cazul dvs...Cum vi se pare: ”Da, transpir, în schimb organismul se curăță de toxine!”. Într-adevăr: curățați organismul de toxine. Inclusiv cele emoționale. Apropo, psihologia pozitivă presupune acceptarea nu doar a emoțiilor pozitive, dar și a celor negative. Iar psihomatica face legătură dintre transpirația omului și a propriei persoane, pentru că se abține și nu își permite să trăiască emoții negative. Nu are sens să vă mascați sentimentele adevărate sub un zâmbet fals. La fel nu se merită să parfumați corpul murdar.

Distribuie articolul: