6 greșeli ale machiajului de vară

6 greșeli ale machiajului de vară

Nimeni nu este asigurat împotriva greșelilor, inclusiv în machiaj. Fiecare sezon are particularitățile sale în ce privește îngrijirea feței și folosirea cosmeticii decorative. În continuare vom încerca să clarificăm aspectele de care trebuie să ținem cont pe timpul verii.

6 greșeli ale machiajului de vară

1. Nu folosiți primer

Care este rolul acestuia? Primerul ajută la păstrarea machiajului pe parcursul întregii zile, dar acesta nu trebuie aplicat pe întreaga față, în special în sezonul cald și plin de praf. Este suficient să aveți grijă de zona T, atât de capricioasă, care are tendința să înceapă a străluci atunci când lumea ne este mai dragă! Folosiți primere cu componenți de îngrijire, pentru a oferi pielii o grijă și o atenție suplimentară.

2. Fondul dumneavoastră de ten are o consistență prea mare

În funcție caz, în timpul verii puteți folosi produse corectoare de trei tipuri:

  • cremă hidratantă cu efect de tonifiere pentru pielea fără defecte vizibile, care necesită o îngrijire ușoară și împrospătare;
  • cremă ușoară cu o bună capacitate de acoperire, perfectă pentru tinerele cu anumite zone problematice pe piele;
  • dacă pielea este perfectă de la natură, este suficient să folosiți un anticearcăn corector pentru a conferi tenului prospețime.

6 greșeli ale machiajului de vară

3. Folosiți rujuri și luciu în loc de tinturi

Prin ce sunt bune cunoscutele tinturi? Ele vă oferă siguranța că nuanța aplicată se va menține pe buze și obraji întreaga zi. Tinturile sunt foarte ușoare, ele asigură o culoare consistentă și nu sunt lipicioase, de aceea lăsați luciul și rujurile pentru sezoanele mai răcoroase.

4. Nu aveți un rimel rezistent la apă

Rimelul rezistent la apă este indispensabil și în perioada caniculară, și în zilele ploioase. Folosiți-l cu încredere, pentru a evita inesteticele cercuri întunecate din jurul ochilor și aspectul neîngrijit al feței.

6 greșeli ale machiajului de vară

5. Aplicați prea mult highlighter

Fără îndoială, un machiaj frumos cu efect de strălucire arată foarte bine pe modelele de pe podium, însă în viața de zi cu zi, mai ales vara, acest produs nu este recomandat tuturor. Astfel, higtlighterul va intensifica strălucirea pielii grase de la un grad normal până la neîngrijit. 

6. Uitați să folosiți șervețele matifiante

O regulă simplă a unui ten frumos: în decursul zilei folosiți obligatoriu spray-uri hidratante ușoare și revigorante și nu uitați să îndepărtați excesul de strălucire cu ajutorul șervețelelor matifiante. Încercați să folosiți mai puține produse pe bază de pudră, în special pe timpul verii.

Sursa

Distribuie articolul: