Buzele uscate: cum să le hidratezi și să le îngrijești corect

Buzele uscate: cum să le hidratezi și să le îngrijești corect

Problema buzelor uscate, nu apare doar iarna. Aerul condiționat, rujul ales  nepotrivit și chiar utilizarea cremelor cu SPF poate provoca uscarea și exfoliere buzelor. Cum să îngrijești buzele uscate și cum să le hidratezi citiți în articolul nostru.

Buzele uscate: cum să le hidratezi și să le îngrijești corect

Cauzele buzelor uscate

Buzele uscate devin o problemă din mai multe motive. În primul rând, este scăderea bruscă a temperaturii atunci când afară este cald, iar în cameră lucrează aparatul de aer condiționat. Aici are loc o schimbare bruscă de temperatură, de la căldura de afară la răcoarea din camera și invers. Primele afectate de astfel de diferențe sunt buzele, deoarece ele nu au glande sebacee și nu se pot apăra. Soluțiile cu SPF de asemenea pot provoca, uscarea buzelor. O astfel de reacție este provocată de un compus numit oxybenzone care este un filtru pentru razele ultraviolete și protejează pielea de efectele nocive, dar provoacă adesea uscăciune.

Uscarea buzelor mai poate fi provocată de pastele de dinți cu conținut ridicat de fluor. Dacă, după periaj observați că buzele încep a se exfolia, schimbați pasta de dinți pe una fără fluor.

Cum să îngrijești buzele uscate?

Pentru a preveni uscarea buzelor, urmați câteva sfaturi.

Folosiți un scrub

În fiecare dimineață, când te speli pe dinți, treci periuța de dinți și pe pielea buzelor. Acest lucru le va curăța de particulele moarte și le va pregăti pentru make-up. Asigurați-vă ca mișcările să fie line și blânde. Folosiți pastă de dinți fără fluor.

În plus, o dată pe săptămână, utilizați un scrub din zahăr pe care îl puteți pregăti în condiții casnice.

Buzele uscate: cum să le hidratezi și să le îngrijești corect

Aplicați măști

Pentru buze frumoase va trebui să le îngrijești precum ai grijă de pielea feței. Nu sunt o excepție nici măștile regulate. Cea mai bună mască pentru buze, este mierea. Aplicați pe buze un strat gros de miere și lăsați să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță. Procedura se face de 2 ori pe săptămână. Dacă ai deja probleme cu pielea buzelor, măștile se fac de câte 5 ori, în fiecare zi.

Tonifică

Două ori pe săptămână pregătește o infuzie din ceai verde pentru buze. Înmoaie un tampon de vată în ceai verde care s-a răcit și aplică-l pe buze. Acesta elimină stresul și face pielea mai elastică. În plus, ceaiul verde ajuta la prevenirea exfolierii. Tamponul de vată se ține pe buze timp de 5 minute.

Hidratează

Pentru ca buzele să nu sufere de uscăciune, ele au nevoie de hidratare. În fiecare dimineață, când aplici crema pe față, aplică un balsam hidratant și pe buze. Faceți din asta un ritual zilnic. Aveți grijă ca balsamul să nu conțină protecție solară. Dacă vă protejați buzele de razele soarelui, aplicați pe buze o cremă hidratantă iar după 10 minute una de protecție.

Buzele uscate: cum să le hidratezi și să le îngrijești corect

Hrănește

Pe noapte, aplicați pe buze ulei de germeni de grâu. Acesta este bogat în vitamina E, care împiedică uscăciune și face pielea moale și îngrijită. În timpul aplicării, puteți face un masaj: apăsați ușor pe buze, făcând o mișcare circulară.

Distribuie articolul: