Parafinoterapia este o procedură de întinerire şi tonifiere foarte plăcută pentru pielea feţei, mâinilor şi a picioarelor. Aceasta este executată cu ajutorul parafinei cosmetice topite şi încălzite până la 55 de grade. Terapia cu parafină este foarte populară în zilele noastre şi se efectuează nu doar în cabinetele cosmetice, ci şi în aproape orice salon de înfrumuseţare.

Ce înseamnă parafinoterapia mâinilor şi cum este realizată aceasta?

Vom vorbi în continuare despre parafinoterapia în manichiură, deoarece pielea uscată a mâinilor este o problemă pentru multe persoane. Nu este un secret nici că vârsta femeii poate fi uşor determinată după mâini, iar parafinoterapia are un efect de întinerire foarte pronunţat. Însă această procedură are şi contraindicaţii! În nici un caz nu puteţi face procedura de parafinoterapie dacă pielea prezintă leziuni, julituri, tăieturi sau inflamaţii purulente. Dacă însă pe piele nu există leziuni şi inflamaţii, băiţele cu parafină vor aduce doar beneficii.

Aşadar, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi înainte de procedură este să spălaţi bine mâinile cu săpun şi să aplicaţi un strat subţire de cremă protectoare pentru mâini. Crema trebuie aplicată pentru a nu vă frige cu parafina fierbinte, în special dacă aveţi pielea foarte subţire sau predispusă spre iritaţii.

Dacă veţi face procedura de parafinoterapie la salon, vi se va propune să cufundaţi mâinile pentru câteva secunde într-o băiţă electrică specială, în care parafina cosmetică a fost deja topită şi încălzită până la temperatura de 50-55 de grade. În condiţii casnice parafina va trebui topită la baia de apă. Pentru procedură aveţi nevoie de aproximativ două kilograme de parafină cosmetică.

Imediat ce scoateţi mâinile din băiţă, parafina se răceşte şi formează pe mâinile dumneavoastră un fel de mănuşă subţire. Trebuie să cufundaţi mâinile în băiţa de parafină de câteva ori, pentru ca „mănuşa de parafină” să devină mai groasă. După ce stratul de parafină de pe mâinile dumneavoastră devine suficient de gros, puneţi pe mâini întâi nişte mănuşi largi de polietilenă, apoi o pereche de mănuşi de bumbac sau mai groase, pentru păstrarea căldurii şi sporirea acţiunii benefice a parafinei calde.

Peste 20-30 de minute îndepărtaţi uşor „mănuşa de parafină” şi admiraţi-vă mâinile întinerite şi frumoase! Pentru sporirea efectului parafinoterapiei, aplicaţi o cantitate nu prea mare de cremă hrănitoare.

Ce înseamnă parafinoterapia mâinilor şi cum este realizată aceasta?

De ce este determinată acţiunea magică a băilor de parafină? De ce după procedură chiar şi pielea foarte uscată a mâinilor devine moale, catifelată şi fină ca de bebeluş? În primul rând, aceasta are loc datorită intensificării circulaţiei sângelui şi limfei, precum şi activizării procesului de regenerare celulară. Ca urmare creşte elasticitatea şi fermitatea pielii, iar ridurile mici se netezesc. În plus, „efectul de seră” al parafinei calde poate fi comparat cu efectul saunei – pielea se încălzeşte, iar toxinele sunt eliminate.

Nu putem să nu pomenim despre efectul antistres al băilor de parafină. Este greu să găseşti o persoană căreia să nu îi placă senzaţiile pe care le încearcă atunci când îşi cufundă mâinile în băile calde şi aromate de parafină. Deseori în parafina cosmetică se adaugă diferite uleiuri esenţiale, iar despre aromaterapie aţi auzit cu siguranţă.

Astfel, parafinoterapia este nu doar o metodă de întinerire şi regenerare a pielii, ci şi de relaxare, de îndepărtare a stresului zilnic, de a reduce tensiunea. Încercaţi băiţele de parafină, mâinile dumneavoastră le merită cu siguranţă!

Sursa