Coafuri 2017. Tendințe moderne

Coafuri 2017. Tendințe moderne

În anul 2017, unul dintre principalele trenduri în domeniul coafurii este stilul retro. O altă direcție modernă este reprezentată de efectul de păr ud. Și, în sfârșit, coada, dar nu simplă, ci elaborată, în trepte. Să examinăm mai amănunțit noile tendințe.

Retro

Coafuri 2017. Tendințe moderne

În colecțiile de modă, stiliștii ne propun o mulțime de coafuri care întruchipează feminitatea. Vorbim aici despre bucle, păr ondulat, văluros, încrețit etc. Modelele arată precum eroinele filmelor hollywoodiene din anii 40. Designerii, fotografii, dar și publicul adoră acest stil! Podiumurile de modă nu au văzut de mult timp atâta emanație de feminitate.

În majoritatea cazurilor, părul are o culoare aprinsă și pronunțată – blond, roșcat, cafeniu-închis, negru ca pana corbului. Imaginea trebuie să fie strălucitoare și impresionată. În schimb părul de culori naturale, discrete – blond șters, cenușiu, șaten – se întâlnește mai rar.

Aceste coafuri întruchipează tendința spre feminitate, dorința de a fi Femeie Adevărată – mai puțin independentă, feministă și puternică. În aceste look-uri se observă nostalgia în raport cu reprezentantele sexului frumos care au nevoie de protecție și apărare și a căror menire este să înfrumusețeze lumea. Restul treburilor să rămână pe umerii bărbaților! Chiar dacă viața reală dictează altfel, oare nu avem dreptul să visăm?!...

Coafurile în stil retro sunt o variantă ideală pentru ieșiri în oraș: la teatru, restaurant, la întâlnirile cu persoana iubită. Ele se îmbină perfect cu rochiile din dantelă, tul, catifea, de modele clasice, cu umeri drepți, mulată pe talie și fustă puțin evazată. Iar în picioare puteți lua sandale cu platformă înaltă și tocuri înalte. O adevărată Femeie de Vis!

Coadă în trepte

Coafuri 2017. Tendințe moderne

Cozile au apărut pe arena modei încă în sezonul trecut. De fapt, în viața reală ele au existat întotdeauna: ți-ai prins părul cu un elastic și ești gata! Dar aceasta este varianta simplă, cotidiană, iar noi vorbim despre cu totul altceva.

Coada a ajuns pe pozițiile de lider anul trecut. Părul lung era prins sus, în vârful capului, iar în față era pieptănat lins, fiind fixat cu ajutorul lacului, gelului, cerii, ca să nu rămână nici un firicel rebel.

Acum coada a devenit mai complicată, mai interesantă. Este adevărat și că aveți nevoie de mai mult timp pentru a o realiza. Dar rezultatul este pe măsură!

Acum cozile în trepte se fixează, de regulă, în partea de jos a capului, mai aproape de gât. La început părul trebuie împărțit în câteva părți, apoi fiecare parte trebuie fixată separat și abia mai târziu strânse împreună.

Există și variante mai simple: părul este strâns în coadă, iar apoi este fixat cu elastice la distanțe egale. Efectul este senzațional! Este adevărat însă și că pentru această coafură este nevoie de păr bogat și des, care îți ține forma.

Coafura coadă, cu toate variantele ei, se potrivește perfect pentru stilul business. De altfel, este ideală și pentru evenimentele solemne, cu condiția unei ținute vestimentare corespunzătoare. Imaginea obținută este una sobră, dar totodată feminină.

Părul ud

Coafuri 2017. Tendințe moderne

O tendință la modă anul acesta este efectul de păr ud. De altfel, nimic nou sub soare: în anii 80, în epoca disco, astfel de coafuri erau foarte populare.

Aceste coafuri sunt pline se sex-appeal. Ele se asociază cu femeile energice, dinamice, care duc un mod de viață activ, care fac sport și fitness, abia ieșite de la sală, unde nu au avut timp suficient să își usuce bine părul.

Părul ud ne duce cu gândul și la odihnă, mare, plajă, plimbări cu yachtul. Într-un cuvânt, el se asociază cu timpul petrecut cu plăcere, de aici și imaginea sexy girls.

Pentru crearea acestor coafuri trebuie să folosiți mouss-uri speciale și geluri cu efect de păr ud. Este adevărat și că, în acest caz, trebuie să vă spălați pe cap zilnic.

Sursa