Crema împotriva primelor riduri: e timpul sau nu

Crema împotriva primelor riduri: e timpul sau nu

Indiferent cum v-ați consola, crema împotriva primelor riduri este totuși o îngrijire antiîmbătrânire. Noi vă vom ajuta să înțelegeți dacă aveți nevoie de aceasta la momentul actual. 

Crema împotriva primelor riduri: e timpul sau nu

Sticluțele cu indicația „contra primelor riduri”, în ierarhia produselor de îngrijire  a pielii, se plasează între cremele hidratante obișnuite și cremele antiîmbătrânire  cu efect de lifting, pentru redarea tonusului și a rezistenței.  Scopul dumneavoastră este clar – să cunoașteți momentul exact de apelare la aceste produse. Trebuie de așteptat până când primele riduri vor fi evidente? E mai bine de folosit aceste creme cu scop profilactic imediat după absolvirea   școlii? 

Când începem să acționăm

Se consideră că primele schimbări de vârstă, care impun o implicare serioasă de îngrijire în condiții domestice, apar după treizeci de ani.  Conceptul „vârstă nepotrivită” este unul larg și felul în care arătați depinde de mai mulți factori, iar anul nașterii nu ocupă locul principal printre ei. Îngrijirea nu începe în conformitate cu datele din pașaport, dar conform stării pielii. În afară de factorul genetic, de asemenea sunt importante clima, aerul, orele de somn, emoțiile, felul de îngrijire. Înțelegeți dacă aveți nevoie de produsele respective după următoarele simptome:

  • culoarea palidă și semnele evidente de oboseală, care semnalează pierderea tonusului; 
  • ridurile ușoare în zonele terminațiilor musculare (fruntea, linia nasului, unghiurile ochiului, între sprâncene).

Crema împotriva primelor riduri: e timpul sau nu

Cum alegeți crema împotriva primelor riduri

La alegere ghidați-vă de modul dumneavoastră de viață și la locul de trai. Dacă locuiți în oraș și duceți un mod activ de viață, atunci sunteți supusă stresului, iar pielea – proceselor de oxidare. Suprasolicitarea, mediul poluant, influența razelor UV – factori care permit radicalilor liberi să acționeze. Radicalii liberi distrug colagenul, ADN-ul și membranele celulelor, favorizând îmbătrânirea precoce a pielii. Începeți aplicarea produselor antiîmbătrânire imediat ce ați observat primele semne de oboseală pe față.

La început optați pentru o cremă fără retinol. În schimb, aceasta trebuie să conțină un factor de protecție nu mai mic de 30, pentru ca razele ultraviolete să nu grăbească procesul de îmbătrânire  – vitamina C și E, resveratrol, enzima  Q10, izoflavon, acidul alfa-lipoic.  

Hidratarea contra primelor semne de îmbătrânire

Hidratarea este necesară la orice vârstă, indiferent de tipul și starea pielii. Îndeosebi în cazul apariției primelor riduri. Componentele hidratante asigură confortul, estompează ridurile și le face mai puțin vizibile. Tehnologiile de hidratare rapidă asigură un efect imediat, sporind rezervele de acid hialuronic. Ajută la menținerea umidității, creând „un rezervor”, care atrage moleculele spre apă. Cele  mai bune componente hidratante în produsele antiîmbătrânire – acidul hialuronic, lecitina, extractul de aloe vera, proteinele de lapte și  de mătase.

Crema împotriva primelor riduri: e timpul sau nu

Îngrijirea de noapte

Vorbind despre primele riduri, nu trebuie de subestimat cremele de noapte: ele acționează în cea mai productivă perioadă, atunci când în piele se desfășoară  procesele de regenerare. Produsele de noapte acționează rapid: crește producerea colagenului, contribuie la menținerea nivelului acestuia, reduce profunzimea  ridurilor. În afară de aceasta, reduc iritațiile și asigură condiții adecvate pentru calmare și revigorare, după lupta cu factorii negativi: începând cu stresul și fumatului până la atmosfera poluantă.  

Sursa

Distribuie articolul: