Cum să îți păstrezi bronzul pentru cât mai mult timp

Cum să îți păstrezi bronzul pentru cât mai mult timp

Atunci când pleacă la mare, fiecare femeie visează la un bronz uniform și frumos. Însă la întoarcere bronzul începe să iasă, iar pielea devine ternă. Cum să păstrăm bronzul cât mai mult timp, pentru a ne bucura pe noi și pe cei din jur cu această plăcută nuanță ciocolatie a pielii?

Cum să îți păstrezi bronzul pentru cât mai mult timp

Pentru început trebuie să clarificăm în ce condiții a fost obținut bronzul. Există bronz sudic și local. Se consideră că primul este mai puțin durabil ca bronzul obținut, de exemplu, la vilă. Acest lucru se explică prin faptul că pielea este mai puțin adaptată la acțiunea soarelui arzător din sud. Acesta influențează negativ asupra pielii și poate cauza arsuri solare. După o arsură, pielea începe să se regenereze: celule moarte se descuamează și se regenerează, iar bronzul se șterge.

Reguli

Pentru ca bronzul să se mențină cât mai mult, trebuie să respectați următoarele reguli:

  • Bronzați-vă la umbră. Pentru a vă proteja pielea, evitaţi razele directe ale soarelui şi bronzaţi-vă în locuri umbrite. Dar trebuie să ţineţi cont de faptul că veţi avea nevoie de mai mult timp pentru a obţine bronzul dorit.
  • Ţineţi cont de particularităţile individuale ale pielii dumneavoastră. O piele mai întunecate se bronzează mai repede şi culoarea rămâne pentru mai timp. O femeie cu tenul deschis trebuie să se pregătească din timp pentru sezonul de bronzat. Pregătirea trebuie începută cu proceduri de apă: băi, saune, băi cu sare de mare. Pielea se va destinde, iar scruburile vor îndepărta toate impurităţile şi celulele arse. O astfel de procedură contribuie la obţinerea unui bronz mai rapid şi uniform.
  • Folosiţi produse cosmetice speciale. După băile de soare, aveţi grijă de hidratarea pielii. După cum am mai spus, acţiunea soarelui asupra pielii conduce la descuamarea straturilor superioare ale epidermei. Aplicarea produselor hidratante contribuie la încetinirea acestui proces. Pentru păstrarea bronzului după revenirea de la mare trebuie să folosiţi produse cosmetice speciale înainte şi după şedinţele de soare.
  • Evitaţi produsele cu efecte de înălbire. Unele măşti, creme şi produse de cosmetică decorative conţin substanţe care contribuie la înălbirea şi descuamarea pielii. Renunţaţi pentru un timp la astfel de produse, pentru a nu dăuna bronzului. Aceasta se referă şi la produsele lactate acide, castraveţi, lămâie, care au şi ele efecte de înălbire.

Cum să îți păstrezi bronzul pentru cât mai mult timp

 Păstrarea bronzului prin mijloace casnice

Bronzul de mare poate fi păstrat şi cu ajutorul produselor vegetale. Vă prezentăm în continuare câteva reţete populare:

  • Frecţii ale pielii. Pentru frecţii puteţi folosi cacao, cafea, ceai. Acestea vor permite păstrarea culorii aurii a pielii. În plus, ceaiul contribuie la îngustarea porilor, precum şi la hidratarea epidermei. Pentru faţă folosiţi decoct de muşeţel şi dentiţă.
  • Mască de morcovi. Morcovul dat printr-o răzătoare mică şi amestecat cu o lingură de ulei de măsline se aplică pe faţă. După 20 de minute masca se spală. Nu se recomandă aplicarea unei astfel de măşti pe pielea deschisă la culoare, aceasta se poate îngălbeni.
  • Scrub de cafea. După ce aţi pregătit cafeaua, aplicaţi zaţul pe faţă sub formă de mască.
  • Mască de roşii. Aceasta este destinată pentru menţinerea nuanţei ciocolatii a pielii. Mod de preparare: striviţi câteva roşii coapte, adăugaţi puţin ulei de măsline şi brânză grasă. Masca de roşii se aplică pe tot corpul pentru 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă.

Reguli de alimentație

Şi alimentaţia sănătoasă poate ajuta la păstrarea bronzului. În primul rând, în timpul concediului trebuie să beţi mai multă apă. Pentru hidratarea pielii se potriveşte orice tip de apă: purificată, minerală, cu sau fără gaze. Sunt benefice şi alimentele care conţin grăsimi: somon, sardine, ton, precum şi uleiuri vegetale. Aceste produse conţin amioacidul tirozină, care contribuie la menţinerea pigmentului întunecat al pielii.

Un meniu bogat în vitaminele A, C, E contribuie şi el la păstrarea bronzului. Vitamina A, sau betacarotenul, contribuie la stimularea producerii de melanină. Aceasta, la rândul ei, activează şi fixează bronzul. O cantitate mare de vitamina A este conţinută în morcov, spanac, piersici, caise.

Vitamina C o putem găsi în legume, fructe, roşii, coacăză neagră, ardei, căpşuni, citrice. Le puteţi consuma în stare crudă sau sub formă de suc.

Laptele, spanacul, gălbenuşul, morcovul, ficatul de vită, roşiile, caşcavalurile conţin vitamina A, care este asimilat în combinaţie cu grăsimile. Legumele proaspete, migdalele, uleiurile vegetale – de porumb, floarea-soarelui – conţin vitamina E.

Cum să îți păstrezi bronzul pentru cât mai mult timp

Solarul și produsele autobronzante

Pielea ciocolatie, bronzată frumos, poate fi menţinută şi cu ajutorul produselor autobronzante şi vizitarea solarului, folosind creme speciale. Autobronzantele trebuie să fie scumpe şi de calitate, pentru a evita apariţia petelor şi bronzul neuniform.

Însă aici apare o altă întrebare justificată: cum păstrăm bronzul după solar? În acest caz trebuie să folosiţi produse cosmetice prolongatoare şi fixatoare. Ele se aplică după vizitarea solarului pentru fixarea bronzului. Aceste produse conţin complexe hidratante, care tonifică şi regenerează epiderma, având efect de întinerire, dar şi conferă pielii strălucire.

Sursa