Cum să ne machiem dacă pielea ni se descuamează? 7 reguli de bază

Cum să ne machiem dacă pielea ni se descuamează? 7 reguli de bază

Deseori, iarna, pielea este foarte uscată și se descuamează. Descuamarea tegumentelor este o problemă tipică perioadei reci a anului. Dacă problema a apărut în ziua unei întâlniri importante, trebuie să știm să o combatem rapid și eficient. Și asta pentru că de multe ori bucățelele de piele uscată sunt greu de ascuns sub machiaj. Citiți în continuare sfaturile stiliștilor despre ce ar trebui să facem în astfel de cazuri.

Cum să ne machiem dacă pielea ni se descuamează? 7 reguli de bază

Faceți un peeling

Pentru început trebuie să pregătim pielea pentru machiaj, adică să uniformizăm relieful. Faceți un peeling pe bază de acizi de fructe sau un gomaj, dar nu scrub – acesta poate trauma pielea fină. Apoi aplicați o cremă hidratantă și baza de machiaj (pe care o puteți găsi în liniile multor branduri de make-up).

Alegeți corect fondul de ten

Iarna trebuie să acordați fondului de ten o atenție specială. Este important ca acesta să hidrateze și să hrănească pielea. Astfel de produse conțin, de regulă, vitamine (A, E), acid hialuronic, proteine de lapte. Cel mai bine este să amestecați fondul de ten cu ulei de față și să îl aplicați. În așa mod el se va întinde mai uniform și va hrăni suplimentar pielea.

Renunțați la produsele matifiante

Nu folosiți la machiaj produse matifiante, chiar dacă aveți piele grasă. Ele usucă tenul și pot înrăutăți situația. Acest lucru nu se referă totuși la pudra minerală, care, din contra, vă poate veni în ajutor. O astfel de pudră nu conține ingrediente de uscare – talc, ceară. La baza ei stau extracte vegetale și, de exemplu, proteine de mătase, care vor salva situația, regenerând pielea.

Cum să ne machiem dacă pielea ni se descuamează? 7 reguli de bază

Folosiți instrumente speciale pentru aplicarea fondului de ten și a fardurilor

Pentru o aplicare uniformă a fondului de ten pe pielea uscată și descuamată, este mai bine să folosiți un burețel umed. Aplicați produsul cu mișcări de tapotare – astfel veți masca porțiunile descuamate. Nu se recomandă folosirea pensulelor, pentru că, din cauza mișcărilor de întindere, pigmentul se adună în zonele descuamate, accentuându-le.

Nu uitați de produsele corectoare

Descuamarea pielii este deseori însoțită de roșeață, care apare nu din cauza „rușinii” pentru starea în care se află, ci din cauza iritației. Pentru a ascunde această problemă neplăcută, puneți la bătaie întreg arsenalul de produse cosmetice.

În ajutor vă vin, în primul rând, serurile și emulsiile calmante. Doar atunci când ați calmat senzația de disconfort și uscare, puteți trece la neutralizarea roșeții. Folosiți corectoare verzi și baze de machiaj – acestea trebuie aplicate pe zonele afectate sub fondul de ten.

Folosiți farduri de obraz cremoase

În perioada descuamării pielii ar fi bine să adăugați puțin fard în obraz. Acesta nu va sublinia neajunsurile reliefului, dacă folosiți un produs cu textură cremoasă. Aceasta este varianta optimă pentru machiajul de zi cu zi. Dacă însă pielea prezintă porțiuni iritate și roșii, este mai bine să renunțați de tot la farduri, deoarece ele ar putea sublinia acest neajuns și concentra atenția asupra lui.

Cum să ne machiem dacă pielea ni se descuamează? 7 reguli de bază

Fiți atente la conturarea feței

Nu renunțați nici la conturarea feței, dacă vă place atât de mult această tehnică. Pur și simplu optați pentru bronzuri și pudre ușoare, cu textură cremoasă. Ele nu accentuează porțiunile descuamate și se distribuie uniform pe piele. Aplicați-le, preferabil, cu un burețel umed – astfel veți distribui uniform produsele de conturare și veți minimaliza consecințele descuamării.

Sursa