Obișnuiești să-ți înfășori părul în prosop după ce te speli pe cap? Ai face bine să renunți la acest obicei! Frecarea excesivă a părului cu prosopul sau privarea podoabei capilare de aer poate duce la deteriorarea și căderea excesivă a părului. Totodată, e bine să ții minte că părul nu trebuie spălat zilnic, pentru că riști să ai apoi probleme cu pielea scalpului.

De ce nu e bine să-ți înfășori părul în prosop după ce faci duș

Îți dezvăluim în cele ce urmează cele mai frecvente 10 greșeli pe care le faci la duș!

Stai mult timp la duș

Chiar dacă este plăcut să stai sub apa fierbinte, pielea ta ar putea avea de suferit, deoarece sunt îndepărtate uleiurile naturale care mențin hidratarea. Un duș nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute. Dacă simți nevoia să te speli mai des (după ce mergi la sală, ai făcut o plimbare prin arșița verii și ai transpirat abundent etc.), fă-o, dar nu folosi de fiecare dată săpun și încearcă să stai cât mai puțin timp la duș.

Te speli pe cap în fiecare zi

Știm că vrei să ai zilnic un păr plin de volum, proaspăt și strălucitor, dar pentru asta nu trebuie să îl speli zilnic. Spălarea excesivă poate usca sau irita scalpul. Mai ales dacă ai părul subțire și fin, evită să te speli pe cap mai des de 2 ori pe săptămână. Dacă ai părul ondulat sau gros, specialiștii recomandă să te speli pe cap doar o dată pe săptămână.

Te speli doar cu apă fierbinte

Da, știm, nu e deloc plăcut să te speli cu apă rece, dar poți obține astfel numeroase efecte benefice: circulația sangvină este stimulată, pielea este elastică și te simți mai energică. În schimb, apa fierbinte te moleșește și îți usucă pielea, care va fi mai predispusă la apariția ridurilor și a celulitei.

De ce nu e bine să-ți înfășori părul în prosop după ce faci duș

Nu te speli pe spate

De multe ori uităm să acordăm atenție și zonelor mai puțin accesibile, precum spatele sau spațiile dintre degetele de la picioare, iar asta nu este deloc indicat, pentru că celulele moarte de la suprafața pielii trebuie îndepărtate. În caz contrar, există riscul dezvoltării bacteriilor și fungilor, care cresc șansele unei afecțiuni dermatologice.

Nu usuci buretele după duș

Toate celulele moarte care sălășluiesc în textura buretelui umed constituie mediul perfect petnru dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor. De aceea este foarte important să usuci bine buretele după ce îl folosești. Același lucru este valabil în cazul prosoapelor sau hainelor umede.

Nu aplici cremă hidratantă imediat după duș

Săpunul poate usca foarte tare pielea, motiv pentru  care este recomandat să folosești o loțiune hidratantă imediat după ce ieși de duș. Nu trebuie să aștepți până când pielea este uscată complet; loțiunea se aplică pe pielea încă umedă.

Te ștergi cu prosopul până ți se înroșește pielea

Mulți avem tendința să ne frecăm agresiv cu prosopul după ce ieșim de la duș, ca să ne uscăm, dar acest obicei nu este deloc benefic pentru pielea noastră. Cea mai bună modalitate ce a-ți usca pielea după duș e să tamponezi ușor corpul cu prosopul. Durează puțin mai mult, dar merită efortul.

Îți înfășori părul în prosop și îl freci puternic ca să se usuce

Dacă ai părul lung și ai obiceiul să îl usuci ținându-l în prosop o perioadă, ar fi bine să îți schimbi rutina de frumusețe. Strângând părul în prosop, îl vei priva de aer și se va încurca, iar asta duce la coșmarul oricărei femei: căderea părului. Cel mai bine e să elimini excesul de apă din păr cu un prosop, dar cu mișcări blânde, fără să îl încâlcești sau să îl agresezi în vreun fel.

De ce nu e bine să-ți înfășori părul în prosop după ce faci duș

Te dai cu balsam pe toată lungimea părului

Chiar dacă pare o idee bună, în realitate, balsamul îngrașă părul și îi știrbește din strălucire. Folosește balsam doar pe vârfuri și, un alt secret, aplică-l înaintea șamponului, astfel încât părul să nu rămână îmbâcsit și cu aspect uleios.

Te razi pe picioare sub jetul de apă

Dacă te epilezi sub jetul de apă, fără să folosești cremă de ras, săpun sau gel care să ușureze alunecarea lamei de ras, riști să te alegi cu iritații grave. De asemenea, nu te epila fără să înmoi puțin pielea înainte. Dacă nu vrei să te confrunți cu fire de păr crescute sub piele, este important să folosești un scrub care elimină celulele moarte.

Sursa: libertateapentrufemei.ro