De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

Când ne gândim la faptul că organismului nu-i ajunge lejeritate, iar reflecția în oglindă nu ne mai aduce aminte de suplețea de cândva, în minte apare îmbinarea de cuvinte „modelarea corpului“, „modelarea siluetei“ și alte chestii de acest tip. Căutarea definițiilor acestor concepte va fi mai degrabă arbitrară, deoarece fiecare dintre noi are opiniile și dorințele proprii. Deci, să trecem la întrebarea principală: de ce nu funcționează programele de corecție a siluetei?

De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

Abordând subiectul din punct de vedere medical, trebuie să se înțeleagă că „modelarea corpului“ este o corecție a depozitelor de grăsime localizată, care încalcă proporțiile, formele corpului devenind mai puțin estetice. Țesutul adipos  poate fi localizat aproape oriunde. Cu această problemă se confruntă atât bărbații, cât și femeile. La femei, grăsimea este depozitată în anumite "capcane", iar la bărbați este de obicei distribuită uniform.

Ar fi corect să menționăm că “terapii de o zi” nu există, iar tehnicile medicilor-cosmetologi sunt eficiente pentru prima, a doua etapă a obezității și pentru formele sale locale. De asemenea, nu vom împărți conceptele despre obezitate, modelarea siluetei și corecția celulitei, deoarece acestea încalcă metabolismul lipidic, ceea ce duce la hipertrofia adipocitelor. Pacienții vin cu plângeri cu privire la mediatizata „celulită“, care nu are nimic de-a face cu inflamația grăsimii subcutanate (anume așa se numește celulita în termeni medicali), ar fi mai corect să o numim obezitate locală sau hidrolipodistrofie. Acesta se formează pe fondul unor fenomene stagnante și se caracterizează prin depozite inestetice de grăsime pe abdomen și coapse sub formă de neregularități ale pielii.

Declanșatoarele obezității și a hidrolipodistrofiei sunt hipodinamia, excesul alimentar și modificările hormonale (pubertatea, sarcina, menopauza), ereditatea, precum și bolile mai grave, care duc la dezvoltarea sindromului metabolic.

Principala dificultate în tratarea depozitelor locale de țesut adipos este faptul că este foarte dificil să se extragă grăsimea anume din celulele zonelor corpului care ne deranjează, deoarece organismul consumă, înainte de toate, grăsimile pe care le consideră neimportante: partea superioară a trunchiului, a mâinilor și a obrajilor. Grăsimea din zonele semnificativ reproductibile (abdomen, șolduri) este consumată în ultimul rând. Pentru ca grăsimea să fie împărțită în locurile în care ne dorim, trebuie să stimulăm aceste zone.

Ce putem oferi clientului? În orice caz, pentru a obține un rezultat mai bun, ar trebui să propunem un program.

Programul este un set de proceduri și sesiuni consecutive sub forma unui set de servicii standard sau individuale, pentru rezolvarea uneia sau mai multor probleme.

Un program eficient de corectare a excesului de greutate într-un salon de înfrumusețare sau clinică ar trebui să influențeze modificările patologice ale metabolismului grăsimilor, să asigure scindarea trigliceridelor până acizii grași (accelerarea lipolizei, activarea aportului de sânge, blocarea proceselor de inhibare a lipolizelor); să asigure utilizarea acizilor grași, de asemenea, este important să înlăture stagnarea în țesuturilor, să elimine umflarea, să îmbunătățească microcirculația.

Un program profesionist implică o influență complexă, în care fiecare procedură ulterioară servește ca o continuare logică și o adăugare la cea anterioară, luând în considerare toți factorii. Cu toată diversitatea de abordări pentru corecția siluetei, în prima etapă totul se reduce la un anumit sistem de acțiune: este necesar să se utilizeze grăsimea cât mai fiziologic și să se elimine excesul de lichid. Există și condiții suplimentare, care deseori sunt mai importante: scăderea apetitului, curățarea intestinului și menținerea echilibrului minerale-vitamine.

De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

Modul non-chirurgical de modelare a siluetei cu ajutorul procedurilor speciale include:

Slăbire - reducerea generală sau locală a volumului corpului. De obicei, clienții își reduc mărimea feselor, coapselor laterale, partea inferioară a coapselor, grăsimea de pe abdomen, din zona taliei, a mâinilor.

Fiming - modelarea siluetei prin strângerea abdomenului, feselor, bustului, taliei, corectând întinderea pielii.

Metodele de corecție a siluetei pot fi divizate în mod condiționat în:

 • auxiliare - asigură o mai bună circulație la nivelul țesuturilor grase și musculare, pregătind țesuturile pentru procedurile de bază și, de asemenea, întăresc și prelungesc acțiunea lor;
 • lipolitic - care vizează împărțirea grăsimilor și reducerea celulelor adipoase;
 • drenaj - scoaterea din țesuturi a produselor de dezintegrare și a toxinelor formate în timpul lipolizei;
 • susținere (de profilaxie) - păstrarea rezultatelor obținute atât în ​​timpul procedurilor, cât și după acestea. Profilaxia include punerea în aplicare a recomandărilor referitoare la alimentație, exerciții fizice și, după caz, un curs de susținere care include proceduri de prevenire a formării grăsimilor în organism.

Alegerea tacticii

În scopul corecției non-chirurgicale, pot fi aplicate următoarele tehnologii destul de bine cunoscute:

✔ cu aparate: miostimulare, drenaj limfatic cu detoxifiere (endermoterapie, vibroterapie), lipoliza (inclusiv criolipoliza), lifting (inclusiv termolifting), terapie cu ultrasunete (inclusiv cavitație), terapie cu laser;
✔ manual (masaj);
✔ estetice cosmetice (talasoterapie, peloidoterapie);
✔ injectare (mezoterapie, lipolitice);
✔ activitate fizică adecvată (antrenament, culturism).

Eficacitatea aplicării lor este asigurată de un protocol bine gândit, selectat individual.

De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

Algoritmul programului de corecție a siluetei

1. Consultarea unui specialist. Vă permite să specificați caracteristicile constituționale individuale (tipul siluetei, tipul pielii, distribuția țesutului gras, procesele metabolice), să identificați bolile cronice sau alte contraindicații a  procedurilor individuale, să dezvoltați un program de studiu (dacă este necesar) și un program de corecție a siluetei.

2. Diagnosticul funcțional și de laborator. Această etapă se realizează din motive medicale, pentru a clarifica datele obținute anterior. Există o evaluare a stării funcționale a inimii și a vaselor de sânge, a ficatului, a rinichilor, a circulației și a fluxului limfatic în zonele corpului care trebuie corectate.

3. Realizarea procedurilor. O schemă detaliată a acestei etape este dezvoltată individual pe baza rezultatelor examinării clinice. Schema generală poate fi schimbată. Acest lucru se datorează faptului că, după mai multe proceduri, pot fi dezvăluite caracteristicile individuale ale reacției organismului.

Principalii factori care influențează compilarea programului sunt:

 • stadiul procesului;
 • studierea rezultatelor tratamentului anterior, dacă există;
 • vârsta;
 • starea fiziologică a organismului în ansamblu;
 • greutatea și tipul siluetei, modificări ale greutății corporale în ultimii ani;
 • bolile cronice;
 • tipul de activitate, pericolele profesionale;
 • activitățile fizice (sportive, profesionale, gospodărești);
 • obiceiurile și modul de viață.

De obicei, după procedurile complexe și regulate, compilate individual și efectuate într-un salon sau într-o clinică, pacientul primește o "temă pentru acasă" - aceasta este o utilizare independentă a mijloacelor externe și interne suplimentare, respectarea unei diete și a unui set special de exerciții fizice. Astfel de programe, de regulă, sunt ușor de suportat și realizat, aduc un efect tangibil atunci când se modelează silueta și se îmbunătățește starea fizică generală.

Etapele de corecție a depozitelor locale de grăsimi

Programul anti-celulită "corect" constă într-o combinație din mai multe tipuri de proceduri:

 • tehnici la aparate;
 • masaj;
 • detoxifiere;
 • lipoliză;
 • mezoterapie.

La consultație, specialistul va recomanda ce tipuri de proceduri sunt necesare și în ce ordine.

De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

În ciuda faptului că depozitele de grăsimi sunt locale, fără procedurile generale nu veți putea face față. Practic, prima etapă a programului anticelulitic este pregătirea corpului clientului pentru procesul de divizare intensivă a grăsimilor. Pentru aceasta, se recomandă, de obicei, limfodrenajul manual sau cu aparate și detoxifierea. Perfect pentru aceste scopuri este utilizarea sistemelor de reabilitare, cum ar fi capsulele SPA Alfa, precum și presoterapia. Acest lucru îți va permite să "pregătești" sistemul limfatic pentru următoarele proceduri anticelulitice.

În cea de-a doua etapă, este necesară abordarea directă a efectului asupra țesutului adipos. Pentru aceasta, cele mai potrivite sunt tehnicile cu aparate și cele manual. Acestea nu doar vor reduce kilogramele, dar și vor accentua relieful pielii. În paralel cu masajul, este necesar să se efectueze proceduri care să stimuleze procesul de divizare a grăsimilor și să contribuie la eliminarea toxinelor.

Și la etapa finală se recomandă să se aibă grijă anume de tonusului pielii - la urma urmei, după pierderea kilogramelor, există riscul de a rămâne cu piele flască. Pentru a preveni acest lucru, se efectuează liftingul.

O atenție deosebită se acordă alegerii preparatelor profesionale, precum și a mijloacelor destinate îngrijirii la domiciliu. Se acordă preferință medicamentelor cosmetic, care pot influența reacțiile biochimice la nivelul pielii, ajutându-le astfel să facă față problemelor. Se recomandă ca toate produsele cosmetice să fie folosite în ordine, pentru a se menține efectul procedurilor radicale.

Ar trebui să inițiezi efecte locale doar dacă aportul și consumul de energie sunt echilibrate, dacă faci în mod regulat exerciții fizice menite să întărească mușchii, nu doar în zonele în care s-a depus excesul de grăsimi.

Despre procedurile moderne, care sunt folosite pentru a obține un rezultat bun și despre principiul acțiunii lor, îți vom vorbi în următorul articol. Va urma!

De ce programele de corecție a siluetei nu funcționează?

Clinica de cosmetologie estetică și cu aparataj “Limerance”
Adresa: stradela Teatrului, 2.
Număr de contact: 060 711 001.
E-mail: limerance.esthetic@gmail.com
www.facebook.com/limerance.esthetic

Distribuie articolul: