În prima zi de iarnă, ați pus în sertar, până la primăvară, cremele hidratante și ați încetat să folosiți scrub de corp? Ar trebui să vă revizuiți comportamentul! Nu așteptați ca vântul rece și temperaturile negative să se reflecte negativ asupra feței și corpului, ci verificați de pe acum care sunt greșelile dumneavoastră în îngrijirea pielii pe timp de iarnă.

Îngrijirea pielii pe timp de iarnă: 7 lucruri pe care le făceați incorect

1. Ați trecut la o cremă cu textură mai densă

Da, textura cremelor de iarnă este deseori mai densă comparativ cu a celor de vară, însă consistența nu este lucrul cel mai important. Este mult mai important ca formula produsului de îngrijire să conțină ingrediente capabile să ofere o protecție completă. În compoziția cremei „de iarnă” pot intra uleiuri naturale, preferabil bogate în acizi grași Omega 3, 6 și 9 și antioxidanți naturali. Prioritare sunt untul de karite, uleiurile din tărâțe de orez și sâmburi de caise. Nu trebuie să vă fie frică de siliconi, în special de cei ușori: încălzindu-se până la temperatura pielii, ei se evaporă de pe suprafața acesteia, iar textura cremei se distribuie mai rapid și uniform.

2. Ați început să ignorați hidratarea

Greșit. În perioada sezonului de încălzire pielea se usucă mai repede și are nevoie de o hidratare uneori chiar mai intensă decât vara. Prin urmare, primii ajutori pe timp de iarnă sunt produsele hidratante pe bază de acid hialuronic, NMF (factor de hidratare natural) și alge. Nu uitați nici de glicerină, care are funcții excelente de barieră și de protecție. Rețineți: este important să hidratați pielea cu 45-60 de minute înainte de a ieși afară, precum și înainte de somn.

3. Ați renunțat la crema de pleoape

Mai exact, în locul unei creme ușoare de pleoape ați început să utilizați cremă pentru față. Iar acest lucru este incorect. Cremele obișnuite pentru față, în special cele dense, nu sunt potrivite pentru zona din jurul ochilor. De regulă, ele conțin multe componente hrănitoare, care pot provoca edeme. Iar în caz de aplicare intensă, ingredientele uleioase pot ajunge și pe mucoase. Indiferent de tipul pielii și vremea de afară, pielea pleoapelor este uscată și subțire la toate persoanele. Prin urmare, dacă vara foloseați gel hidratant, iar textura lui vă convine, nu renunțați la acesta.

Îngrijirea pielii pe timp de iarnă: 7 lucruri pe care le făceați incorect

4. Ați lăsat scrub-ul pentru la primăvară

Desigur, pe vreme geroasă nu trebuie să faceți excese de proceduri de regenerare, pentru a nu subția epiderma și a nu-i afecta proprietățile de protecție. Însă dacă condițiile meteorologice nu sunt extreme, iarna este o perioadă benefică pentru scrub-uri și peeling-uri. Este adevărat că nu trebuie să le utilizați mai des decât este recomandat pentru tipul dumneavoastră de piele: 2-3 ori pe săptămână pentru tenul gras, 1-2 ori pe săptămână pentru tenul normal, 1 dată în 10-14 zile pentru tenul uscat. Optați pentru produse pe bază de cremă, cu granule polimerice, și nu vegetale. Și asta pentru că particulele ascuțite de coajă de nuci sau sâmburi de caise pot zgâria pielea, care oricum are de suferit din cauza frigului. Pentru pielea fină înlocuiți scrub-urile cu peeling-uri chimice delicate pe bază de acizi.

5. Ați uitat de balsamul pentru buze

Dacă lăsați această zonă sensibilă fără protecție, cu siguranță veți simți consecințele: buze uscate de vânt și crăpate, colțurile gurii sângerânde etc.

Pielea buzelor este lipsită practic de stratul cornos, de aceea este mai afectată de influența factorilor negativi. Sarcina balsamurilor este nu doar de a hidrata și a hrăni pielea, ci și de a-i regenera porțiunile afectate. Pentru cicatrizare, formulele balsamurilor de buze conțin astfel de componente ca pantenol, unt de karite și semințe de caise, vitaminele A și E.

6. Ați decis că pudra este inutilă pe timp de iarnă

O noutate bună: texturile pudrate, în pofida stereotipurilor, nu usucă pielea pe timp de ger. De aceea nu este nevoie să renunțați la fardurile compacte de pleoape și de obraz, precum și la pudră. În schimb, pe timp de iarnă trebuie să alegeți cu o mai mare grijă baza de machiaj. Vorbim aici despre o cremă hidratantă mai densă, care va proteja pielea împotriva uscării și descuamării, precum și va uniformiza relieful feței. Ca urmare, cosmetica decorativă se va aplica mai ușor și mai uniform.

Îngrijirea pielii pe timp de iarnă: 7 lucruri pe care le făceați incorect

7. Ați încetat să aveți grijă de pielea corpului

Dacă considerați că pentru protecția pielii corpului sunt suficiente hainele groase, greșiți. Pielea corpului, chiar dacă nu este supusă acțiunii directe a gerului și vântului, este totuși afectată pe timp de iarnă, atât afară, cât și în încăpere. Mulți cred că folosirea scrub-urilor pentru corp în perioada iernii va usca și mai mult pielea, însă curățarea intensă este actuală în orice sezon, unica diferență fiind că, iarna, scrub-urile trebuie folosite de cel mult o dată pe săptămână.

Cremele, lăptișorul și uleiurile pentru corp sunt și ele necesare. Aerul din încăperile încălzite usucă pielea, ceea ce conduce la descuamarea pielii și pierderea netezimii acesteia. În plus, iarna, din cauza lipsei sezoniere a vitaminelor și luminii solare, pot apărea astfel de probleme ca paloarea și pierderea elasticității tegumentelor. Chiar și hainele groase pot cauza iritații și roșeață. Este important să găsiți un produs cosmetic care va hidrata, hrăni intens și emolia concomitent pielea. Pentru a combate uscăciunea și descuamarea folosiți produse care conțin pantenol. Și, rețineți: produsele hidratante și nutritive (inclusiv uleiurile) trebuie aplicate pe corp cu cel puțin 40 de minute înainte de a ieși din casă.

Sursa