Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Cu câteva zile în urmă, am publicat un articol în care ți-am povestit în detalii cum ar trebui să fie compilat programul de combatere a depozitelor de grăsime. Acum, cunoscând informațiile despre etape și principii, putem trece la studiul tehnicilor.

Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Procedurile care utilizează preparate cosmetice au mai multe scopuri. În primul rând, este necesară activarea circulației sanguine în zona depozitelor de grăsime. Accelerarea metabolismului, care are loc în acest caz, face ca țesutul adipos să dispară mai rapid. O circulație activă a sângelui este imposibilă fără o scurgere bună a sângelui și a limfei din țesuturi, de aceea trebuie să se acorde atenție conținutului de drenaj al procedurilor. În cele din urmă, este necesar să se limiteze sau chiar să se elimine factorii care contribuie la depozitarea grăsimilor, să se acorde atenție îmbunătățirii tonusului și formării mușchilor corespunzători.

Împachetări

Împachetările permit ingredientelor active să penetreze mai adânc și să îmbunătățească nu numai aspectul pielii, ci și să normalizeze circulația periferică, să îmbunătățească drenajul, să reducă inflamațiile. În procedurile cu împachetări se folosesc atât tehnicile clasice (bandaje, plasturi), cât și exclusive.

Împachetările se împart în izoterme (după temperatura corpului), fierbinți și reci. Cele fierbinți (termoactive) au efectul saunei și întăresc metabolismul. Împachetările reci activează lipoliza datorită răcirii (pentru aceasta, în ambalaj este adăugat mentolul), au efecte benefice asupra venelor. Sunt utilizate pe scară largă și împachetările care le alternează pe cele reci și fierbinți ("curs de contrast").

Tehnici manuale

Masajul are efecte semnificative asupra țesutului conjunctiv, îndepărtează excesul de lichid și toxine, normalizează fluxul sanguin, îmbunătățește penetrarea și acțiunea componentelor preparatelor externe. Drept rezultat, se schimbă, starea celulelor și sunt supuse transformării. Masajul anticelulitic este întotdeauna individual, specialistul selectează tehnicile, durata, rezistența, luând în considerare caracteristicile clientului și pragul sensibilității acestuia.

Încălzirea profundă

Transpirația într-o baie, o sauna sau o capsulă, care a devenit tradițională în programele de modelare, are, de fapt, un efect pe termen scurt. Volumul celulelor grase se restabilește în ore numărate. Numai utilizarea competentă a preparatelor profesionale cu efecte lipolitice și microcirculare atât înainte, cât și după procedura termică, va spori acțiunea detoxifiantă și anticelulitică, stabilizând rezultatul obținut.

Mezoterapia

Pentru un cocktail mezoterapeutic de corectare a siluetei se folosesc preparatele lipolitice, vasculare, precum și vitamine, minerale, componente ale țesutului conjunctiv pentru înăsprirea pielii, etc. Rezultatul este vizibil după 3-4 proceduri. Pentru a obține un efect de durată, se recomandă efectuarea unui curs de 10-12 proceduri, cu o frecvență de o dată pe săptămână. După un curs de mezoterapie, se ia o pauză, în timpul căreia sunt prescrise alte proceduri (împachetări, masaj). Și apoi - un alt curs de mezoterapie.

Presoterapia

Presoterapia este drenajul limfatic cu acțiuni mecanice, care presupune injectarea aerului comprimat în manșete speciale. Efectul drenajului limfatic activ ajută la eliminarea excesului de lichid, a toxinelor, îmbunătățește circulația sanguină, elimină stagnarea și inflamațiile, îndepărtează excesul de lichid din țesuturi, activează în mod semnificativ procesele metabolice ale mușchilor și țesutului gras.

Limfodrenaj vacuum

Această metodă are drept scop crearea diluării dinamice, care accelerează fluxul de venos și limfatic. Sub influența vacuumului, fluxul sanguin în zona afectată crește, oxigenarea zonelor ischemice se îmbunătățește, se deschid venele nefuncționale.

Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Cavitația cu ultrasunete

Undele ultrasonice cu o anumită frecvență au efecte asupra adipocitelor. Efectul este puternic, de aceea această metodă este utilizată pentru celulita pronunțată, când se extinde un țesut fibros gros. Efectul este vizibil după 5-7 proceduri.

Aceasta este până acum singura metodă care are un efect direct asupra depozitelor de grăsimi din țesuturi. În timpul procesului de cavitație, nu este necesară intervenția chirurgicală.

Terapia RF

RF-termolifting este o procedură non-invazivă profesională, alocând mai multe direcții eficiente: lifting RF și lipoliza RF.

În timpul procedurii lipoliza RF, drept urmare a încălzirii active a țesutului adipos subcutanat, se divizează și se redistribuie grăsimea în adipocite. Se obține o reducere locală a volumului țesutului adipos de la suprafață.

Cu RF-lifting, derma este încălzită, declanșând o serie de mecanisme compensatorii. Acest lucru ajută la reînnoirea stratului care susține pielea, restabilește turgorul și elasticitatea.

Ședințele se desfășoară o dată la 7-10 zile, astfel cursul procedurilor (8-10) poate dura câteva luni.

Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Liposucția și abdominoplastia

Discutând despre metodele de corecție a siluetei, ar trebui să le menționăm și pe cele chirurgicale. Reconstrucția peretelui abdominal (abdominoplastia) prin eliminarea depunerilor excesive de grăsime este una dintre opțiunile de corecție, necesitatea căreia apare în cazurile de superextindere a mușchilor și a pielii abdominale. Operația plastică are un efect cosmetologic și funcțional semnificativ, dar poate duce și la complicații.

Liposucția este o metodă vacuum de eliminare a acumulărilor de țesut adipos. Este indicat să se facă liposucție doar în cazul unei forme locale de obezitate.

Exerciții fizice dozate

Dieta și activitatea fizică rezonabilă sunt principalii factori care declanșează distrugerea țesutului adipos. Nu are nici un rost să se înceapă măsuri de corecție a siluetei pe fondul supraalimentării și al stilului de viață sedentar. Ar fi foarte bine ca exercițiile fizice să fie dezvoltate individual. Combinația dintre sport și metodele de modelare ale siluetei crește eficiența programelor cu 25-35%, accelerează procesul de lipoliză și detoxifiere, îmbunătățește tonul general, îmbunătățește starea de spirit.

Regimul alimentar

Un stil de viață sănătos înseamnă o dietă echilibrată. Abordarea corectă a hranei ia în considerare mecanismele patogenetice și evaluează nevoile fiecărui individ în ceea ce privește alimentele și energia. Programul ar trebui să monitorizeze valoarea energetică, compoziția cantitativă și calitativă a proteinelor, grăsimilor, carbohidraților, mineralelor, oligoelementelor, vitaminelor și a altor substanțe biologic active.

Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Emoții pozitive

Starea internă și starea emoțională a unei persoane sunt cei mai importanți factori din cadrul programului de modelare a siluetei. Pentru o relaxare bună și un confort maxim, sunt adesea folosite aromoterapie, lumină slabă, muzică relaxantă, lumânări etc.

Rezumat

Deci, metode absolute de modelare completă a siluetei într-o singură etapă în principiu nu pot exista. Chiar și intervenția chirurgicală nu garantează că  depunerea grăsimilor locale nu se va mai dezvolta și nu va mai progresa în zonele învecinate, unde celulele grase nu au fost distruse. În același timp, procesul patologic poate fi oprit. Și cele mai eficiente sunt programele terapeutice complexe pe termen lung, inclusiv combinațiile de împachetări, masaj, tehnici cu aparate, iar un supliment obligatoriu este nutriția rațională și fitnessul.

Desigur, înțelegem că toate metodele de mai sus nu vor fi eficiente la niveluri ridicate de obezitate sau în cazul tulburărilor hormonale grave, precum și a bolilor care necesită intervenția medicilor. Dar când de rezultatul dorit te despart câteva kilograme în plus, merită să te strădui și să petreci timpul cu beneficii. Rezultatul nu se va lăsa așteptat.

Metode moderne de corecție a siluetei: cum funcționează

Clinica de cosmetologie estetică și cu aparataj “Limerance”
Adresa: stradela Teatrului, 2.
Număr de contact: 060 711 001.
E-mail: limerance.esthetic@gmail.com
www.facebook.com/limerance.esthetic

Distribuie articolul: