Ne pregătim de Anul Nou în 2 săptămâni

Ne pregătim de Anul Nou în 2 săptămâni

Pregătirile pentru Anul Nou nu presupun doar cumpărarea cadourilor și alegerea locului, companiei și ținutei pentru sărbătoare, dar și efectuarea unor proceduri de îngrijire – proceduri de reanimare și cosmetilogice pentru piele și păr. 

Ne pregătim de Anul Nou în 2 săptămâni

O dietă simplă înainte de Revelion prinde bine oricui – și persoanei care vrea să slăbească, și celei care vrea să-și revigoreze corpul. Astfel, cu două săptămâni înainte de sărbătoare trebuie:

✓ să renunțați la alcool, pentru că este caloric;
✓ să beți mult ceai verde – curăță organismul și reduce pofta de mâncare;
✓ să beți multă apă – nu mai puțin  de 1,5-2 litri de apă plată în zi;
✓ să consumați fructe – în calitate de gustare sau înainte de mesele principale;
✓ să  mâncați de cel puțin 5 ori în  zi, iar porțiile obișnuite să le împărțiți în jumătate;
✓ să renunțați la dulciuri, prăjituri și pâinea albă;
✓ să mâncați tărâțe. Ele se umflă și umplu stomacul, formând un ghem, care împinge alimentele în  intestin. Tărâțele conțin multe substanțe nutritive și vitamine din grupa B.

O imagine impecabilă este susținută și de un somn bun –  așa că  dormiți nu mai puțin de 8 ore. Dar pentru ca somnul să fie cu adevărat efectiv, mergeți la culcare nu mai târziu de ora 11.00. Între ora 23.00 și 02.00 are loc producerea unor hormoni importanți, care asigură scăderea în greutate și buna dispoziție.

Cele mai esențiale proceduri

Un efect rapid le au procedurile cosmetice profesionale de îngrijire a pielii – poate fi suficientă o singură procedură înainte de serata cu colegii de  serviciu sau           de sărbătoarea propriu-zisă, și veți arăta odihnită și fresh.

Alegând tipul procedurii de îngrijire, optați pentru masaj mai bine, un peeling ușor și o procedură de hidratare. Renunțați idea de a face un  peeling chimic înainte de sărbătoare. 

Sunt eficiente măștile nutritive – au efect de netezire și de redare a elasticității pielii. Măștile pot fi procurate sau pregătite în condiții domestice, folosind ingrediente naturale.

Ne pregătim de Anul Nou în 2 săptămâni

Îngrijirea părului

Iarna părul devine fragil, fără vlagă și se despică. Împrospătați podoaba capilară, însă nu vă schimbați look-ul cardinal, tundeți doar capetele.

În această ordine de idei, faceți măști nutritive cu ingredientele pe care  le aveți acasă. Pentru astfel de creme puteți întrebuința orice timp de ulei, dar e recomandabil cel de măsline și de brusture. Aplicați masca pe părul curat seara – pentru ca dimineața să vă spălați părul cu șampon, pentru a înlătura uleiul. Masca se aplică pentru 45 de minute, înfășurând capul cu un prosop.

Lăsați unghiile să se odihnească

Cu două săptămâni înainte de sărbătoare, renunțați la lacul de unghii și la  soluția de îndepărtare a lacului și faceți manichiura cu 1-2 zile înainte de ceremonie.

Pielea de pe mâini are nevoie iarna și de mai multă îngrijire și protecție, de aceea spălați vesela și faceți curățenia umedă purtând mănuși. După terminarea lucrului,  aplicați o cremă nutritivă.

Ne pregătim de Anul Nou în 2 săptămâni

Bronzul de iarnă

Multe femei, dorind să arate bine înainte de sărbători, încep să meargă regulat la solar. Dacă vreți să împrospătați pielea cu ajutorul soarelui artificial, atunci trebuie să știți câteva reguli.

În primul rând, respectați timpul prevăzut pentru procedură în funcție de tipul pielii. În al doilea rând, utilizați o cosmetică specială pentru piele. În al treilea rând, nu încercați să obțineți un bronz evident într-un termen scurt, pentru că pot apărea arsuri și răni pe piele.  Va fi  neplăcut ca, în loc de prospețime și  un bronz ușor, să obțineți o piele uscată.

Dacă veți merge la solar cu 10-14 zile înainte de sărbătoare și veți respecta limitele de timp, veți obține o nuanță plăcută și sănătoasă a pielii. Nu exagerați, pentru că surplusul de raze ultraviolete distrug proteinele și provoacă fotoîmbătrânirea, care este un proces ireversibil, și crește riscul de apariție a melaninei – tumoare malignă a pielii.  

Ne pregătim de Anul Nou în 2 săptămâni

Dispoziție de sărbătoare

Sfârșitul anului este o perioadă încordată și solicitantă, dar cred că puteți să găsiți timp pentru o baie relaxantă.

Pentru o dispoziție favorabilă, alegeți aromele de citrice pentru baie – lămâie, portocală, grepfrut. Un coctail excelent poate fi obținut din sucul a trei grepfruturi și 4 portocale pentru o cadă. Miezul și pielea pot fi puse într-o bucată de tifon și    de scufundat în apă. 

E efectivă baia cu cetină, care ajută la înlăturarea oboselii și la fortificarea organismului. Cetina poate fi cumpărată la piața de brazi – pentru o baie aveți nevoie de câteva rămurele. Clătiți rămurelele înainte de folosire, apoi puneți-le într-un vas, acoperiți-le cu apă și fierbeți jumătate de oră. Decoctul se lasă la o infuzare o zi, se strecoară într-un vas și se toarnă în cadă. Cetina este efectivă în cazul  insomniei și în lupta contra kilogramelor în plus.  

Sursa