Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Problemele tenului pot fi greu de învins, mai ales dacă n-ai parte de o alimentație sănătoasă, echilibrată și o atenție specială acordată îngrijirii tenului.

Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Chiar dacă astăzi ai la îndemână un adevărat arsenal de metode și produse destinate îngrijirii tenului și corectării imperfecțiunilor, acneea este una dintre cele mai mari bătăi de cap.

Printre motivele ce contribuie la apariția acneei se pot enumera nopțile nedormite, alimentația necorespunzătoare, stresul, dezechilibrele mai ales cele hormonale cât și ruperea comedoamelor în ideea de a scăpa de ele.

Una dintre cele mai bune modalități prin care să îți susții buna funcționare a organismului tău și să contribui fizic la bunăstarea corpului este să ai grijă de alimentația ta. Furnizând cei mai buni nutrimenți, pielea ta va căpăta în timp un aspect mult mai luminos, elastic și tânăr.

Potrivit specialiștilor de la Mind Body Green, tot ce înseamnă aliment procesat reprezintă un minus adus tenului frumos și curat.

Astfel că, alimentația ta ar trebui să conțină cât mai multe legume cu frunze verzi, deoarece acestea conțin fitonutrienți benefici în curățarea sistemului digestiv și care favorizează eliminarea toxinelor.

Coriandru te scapă de metalele grele

Unul dintre cele mai bune remedii ale naturii ce combate inflamațiile prezente în organism cu succes și în plus te ajută să elimini metașe grele mai ales mercurul, plumbul, substanțe ce pot și introduse în organismul tău prin intermediul apei, fructelor sau legumelor.

Poți să îl adaugi la prepararea diferitelor sortimente de mâncare sau în smoothie-uri, beneficiile consumului de coriandru se vor observa inclusiv la nivelul tenului.

Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Mango, sursă de vitamine

Pe lângă faptul că este extrem de delicios, plin de vitamine în special vitamina A și C, consumul de mango este ideal mai ales pentru stimularea secreție de colagen din piele. Consumând mango cu regularitate te vei bucura timp îndelungat de o piele fină, curată și luminoasă.

Cel mai bun condiment la care poți să apelezi rămâne fără doar și poate turmericul, și asta mai ales datorită efectului său antiinflamator.

Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Ghimbirul menține sănătatea intestinală

Atât ghimbirul cât și untul de cocos nu ar trebui să lipsească din alimentația sănătoasă.  Ambele îți oferă un efect antibacterian, antiviral și poți să le consumi alături de o gamă largă de produse.

Pielea ta are nevoie de hidratare, de vitamine, de minerale și de odihnă. Tot corpul tău are nevoie de acest tratament, însă la nivelul tenului nerespectarea acestei scheme se pot vedea mult mai repede.

Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Ce conține smoothie-ul antiacneic

Așa cum ai citit mai sus, alimentația joacă un rol esențial și să ai grijă de sănătatea ta nu este deloc greu.

  1. Pentru smoothie-ul nutritiv ai nevoie de un blender în care să adaugi un pahar de apă și apoi pe rând o ceașcă ( o măsură) de verdețuri (poți să alegi în funcție de preferință spanac, salată) o jumătate de măsură de coriandru proaspăt de preferat, o banană mică, o jumătate de măsură de mango, 2 lingurițe de ulei de cocos, 1 linguriță de pudră de colagen, 2-3 centimetri de ghimbir ras.
  2. Amestecă-le bine și apoi consumă-l fie la micul dejun, fie la prânz sau între mese.

Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

Источник: clicksanatate.ro