14 dușmani ai sexului de bună calitate: produsele NEafrodiziace

14 dușmani ai sexului de bună calitate: produsele NEafrodiziace

Există sute de articole despre afrodiziace – produse care sporesc libidoul și atracția sexuală, însă deocamdată rămâne un secret ce NU trebuie să mâncăm înainte de sex. Ce produse pot stinge flacăra pasiunii din dormitor? Iată o listă a alimentelor la care ar trebui să renunțați, dacă vă doriți o noapte de neuitat.

14 dușmani ai sexului de bună calitate: produsele NEafrodiziace

„Mâncarea poate avea o influență semnificativă asupra vieții noastre, asupra bunăstării noastre emoționale. Iar libidoul poate avea de suferit din cauza stresului, oboselii, grijilor financiare sau pur și simplu a plictiselii, explică nutriționistul Eloisa Boskis. În general, produsele proaspete, legumele și fructele multicolore ne pot crea bună dispoziție, ne pot umple de energie, iar aceasta ne face să fim tentați spre activități nocturne ușuratice și sănătoase.”

Alimentele pe care le consumăm pot influența asupra atracției sexuale atât pozitiv, cât și negativ, de aceea este foarte important să alegem corect felurile de mâncare pentru o cină romantică. Deși multe dintre antiafrodiziacele prezentate mai jos sunt foarte folositoare pentru sănătatea organismului pe termen lung, de exemplu broccoli, tofu și fulgii de ovăz, dacă aveți nevoie de crearea pe moment a dispoziției de sex, uitați de viitorul îndepărtat și căutați variante mai reușite.

Vă prezentăm în continuare 14 produse care, în loc să aprindă flacăra pasiunii, vă vor face să adormiți dulce sub plapuma caldă:

Cașcavalul

Produsele lactate sunt în general ucigătoare pentru libido. În plus, mulți se balonează din cauza lactatelor, așa că uitați de iaurt și chefir înainte de întâlnirea romantică!

Fasolea

Boboasele influențează diferit asupra organismului uman: pe unii oameni îi umplu de energie, iar alții, din contra, consumă prea multe forțe pentru digerarea lor, ba chiar și suferă de meteorism.

Ciocolata

Nu este nevoie să renunțați de tot la ciocolată, doar că este bine să treceți la ciocolata neagră, cu un conținut de cel puțin 70 procente de cacao. Ciocolata neagră, cu un nivel natural înalt de antioxidanți, este bogată în L-triptofan, din care se produce serotonina. Serotonina este numită și hormonul fericirii, ea reduce nivelul de stres și crește rezistența organismului în fața problemelor cotidiene. Ciocolata neagră conține și feniletilamină – o substanță pe care organismul o produce în momentul în care ești îndrăgostit. Iată de ce ne place atât de mult ciocolata! 

Hot-dog-urile și fast-food-ul

Produsele cu un conținut înalt de grăsimi saturate pot bloca arterele vaginului și ale penisului, influențând negativ asupra potenței, ceea ce face ca această gustare rapidă și, am putea spune, chiar erotică să atenueze intențiile romantice. Toate semifabricatele reprezintă o lovitură puternică asupra libidoului. Hot-dog-ul este un produs prelucrat, foarte departe de cele naturale, și nu aduce nici un fel de beneficii. Mai ales dacă ne amintim cum ne simțim după ce am mâncat la fast-food: preaplini, somnoroși și obosiți – în general, toate fiind antonime ale expresiei „sex de calitate”.

14 dușmani ai sexului de bună calitate: produsele NEafrodiziace

Cartofii pai

Ca și în cazul fast-food-ului din carne, cartofii prăjiți – un aliment supus unei prelucrări termice excesive – au un indice glicemic foarte înalt. Cu cât mai înalt este indicele glicemic al produsului, cu atât mai repede și mai mult se ridică nivelul de glucoză în sânge după consumul acestuia. Aceasta înseamnă că noi simţim un val brusc de energie, dar care dispare la fel de repede, lăsându-ne într-o stare de melancolie. În plus, cartofii ar putea fi prăjiţi într-o cantitate atât de mare de ulei încât vor provoca nu doar apatie, ci şi probleme de stomac. Iar atunci cu siguranţă nu o să aveţi chef de sex!  

Dulciuri cu mentă

Mentolul conţinut în mentă provoacă o scădere bruscă a atracţiei sexuale. În plus, nu uitaţi că, deşi împrospătează respiraţia, guma de mestecat poate provoca eructaţii. Da, desigur, menta este foarte folositoare, iar ceaiul de mentă ne linişteşte seara înainte de somn, dar asta dacă aţi hotărât să dormiţi, şi nu să vă bucuraţi împreună cu partenerul. 

Tonicul

Tonicele conţin deseori chinină, folosită în calitate de agent de aromatizare. După cum se ştie, băutura „gin tonic” a fost inventată de englezii care locuiau în India şi alte ţări asiatice – chinina îi ajuta îl lupta împotriva malariei. Dar chinina luptă la fel de eficient şi cu dorinţa sexuală.

Carnea roşie

Pentru unii, o friptură bună înseamnă energie, datorită fierului, care îmbogăţeşte cu oxigen toate sistemele organismului. Iar unii bărbaţi se simt în general cuprinşi de o dorinţă sălbatică şi nestăpânită după o porţie bună de carne. Însă există şi alţii, cu un sistem digestiv mai lent, în stomacul cărora carnea nu „arde”, ci „se înăbuşă”, făcându-i să se simtă grei şi molatici. Aşa că totul depinde de particularităţile dumneavoastră individuale, pe care le cunoaşteţi cu siguranţă.

14 dușmani ai sexului de bună calitate: produsele NEafrodiziace

Conservele

Conservele care se pot păstra timp îndelungat sunt foarte bune în călătorii şi expediţii, însă valoarea lor nutritivă nu este prea mare şi nici prea multă energie această „mâncare moartă” nu vă va adăuga. Nu puneţi în joc viaţa dumneavoastră sexuală, pregătiţi o cină romantică din produse proaspete!

Vinul roşu

În cantităţi moderate, vinul roşu poate spori fluxul sanguin, reduce încordarea şi descătuşa. Dar toate astea doar dacă vă veţi opri la unul-două pahare: excesul vă va lipsi de şansa să petreceţi o noapte înflăcărată.  

Ovăzul

Teoretic, ovăzul, care reduce nivelul general de stres, ne ajută să uităm de probleme şi să ne gândim la lucruri mai interesante. Însă, în realitate, ovăzul nu sporeşte libidoul. În plus, conţinutul înalt de fibre poate conduce la meteorism.

Băuturile energizante

Băuturile energizante sunt pline de zahăr şi alte substanţe periculoase – agenţi de colorare şi aromatizare sintetici. Ele pot asigura o creştere bruscă a energiei, pot spori rezistenţa, însă efectul nu va fi de durată.

14 dușmani ai sexului de bună calitate: produsele NEafrodiziace

Lemnul-dulce

Consumul de lemn dulce sau răculeț (Glycyrrhiza glabra) reduce nivelul de testosteron, care răspunde pentru nivelul dorinţei sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei. Prin urmare, dacă nu vreţi ca acesta să scadă în cel mai nepotrivit moment, este mai bine să nu mâncaţi jeleuri din lemn dulce, dacă sunteţi un amator.

Tofu

Tofu și produsele de soia conțin fitoestrogeni, iar dacă mâncați prea multă soia, aceştia se acumulează şi influențează negativ asupra cantității de testosteron în organism.

Sursa

Distribuie articolul: