Alexei Zeti – 7 motive să freсventezi vara baia cu aburi (baia rusească)

Alexei Zeti – 7 motive să freсventezi vara baia cu aburi (baia rusească)

Alexei Zeti – 7 motive să freсventezi vara baia cu aburi (baia rusească)

Alexei Zeti - maseur, băiaş

Nu e de mirare, că strămoșii noștri numeau baia cu aburi (sau baia rusească) leagănul sănătății. În orice anotimp al anului, baia este benefică pentru sănătate, inclusiv vara, cînd oferă organismului senzații pozitive, cu care vă vom familiariza în continuare.

1. Vara – este anotimul potrivit pentru a scăpa de kilogramele în plus. Iar odihna activă în baia cu aburi contribuie la pierderea excesului de greutate. În sezonul de vară, metabolismul este mult mai activ și avem o influiența sporită asupra țesutului adipos din cauza creșterii circulației sanguine. Baia cu aburi este mult mai eficientă decît exercițiile fizice, deoarece pierzi pînă la 1,5 litri de lichid în timpul unei proceduri. În timpul transpirației sunt eliminate metalele grele, lucru imposibil de obținut în sezonul rece.

2. Vara porii pielii se înfundă mai mult decît iarna. Iar baia cu aburi contribuie la curățarea lor. Mo-tivul acestui dezichilibru constă în faptul, că la temperaturi ridicate, glandele sebacee ale omului lucrează mult mai activ. Dacă veți merge cu regularitate la baia cu aburi, veți avea o piele sănătoasă, aceasta fiind curățată de sebumul în exces și transpirație.

3. Vara pielea și întreg organismul sunt expuse mai mult influienței razelor ultraviolete. Iar baia cu aburi ajută organismul să elimene produsele de dezintegrare, acumulate în piele în urma expunerii la radiații UV. Anume prin pori, organismul uman se curăță de toxine, uree, acid lactic. Detoxifierea completă a organismului în baia cu aburi este mult mai necesară organismului vara decît iarna.

Alexei Zeti – 7 motive să freсventezi vara baia cu aburi (baia rusească)

4. Vara – este anotimul perfect pentru călirea organismului. Majoritatea părinților le este frică să-și călească copii odată cu venirea iernii și a virozelor, deoarece imunitatea organismului scade în această perioadă. Vara însă sistemul imunitar este mult mai rezistent, de aceea, sezonul cald este anotimpul perfect pentru a începe călirea copilului. Baia cu aburi este indicată chiar și bebelușilor de la vîrsta de 7 luni, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de luptă cu afecțiunile alergice ale căilor respiratorii și diateze.

5. Vara - este anotimul perfect pentru a alunga oboseala acumulată. Majoritatea oamenilor merg în vacanță vara. Astfel, după cîteva luni de muncă asiduă organismul este stresat și obosit. Este demonstrat faptul, că temperaturile înalte influiențează zone anumite ale organismului prin piele, care la rîndul său au un impact asupra organelor interne. Astfel, are loc o explozie de hormoni, care contribuie la ridicarea dispoziției și luptă împotriva stresului, se produce o relaxare a țesuturilor musculare.

6. Vara+baia rusească – este combinația perfectă pentru lupta cu colesterolul, acumulat în vasele sanguine. Canicula face ca plăcile de colesterol din organism să devină mai mobile. Acestea pot fi eliminate din organism cu ajutorul aburilor de baie. Astfel, este restabilită elasticitatea vaselor sangvine și alimentarea cu sînge a celor mai îndepărtate părți ale corpului.

Alexei Zeti – 7 motive să freсventezi vara baia cu aburi (baia rusească)

7. Sauna pe timp de vară – este cel mai bun cosmetolog. Din cauza activității solare și tempera-turilor ridicate, pielea necesită o curățare suplimetară. În baia cu aburi, acest proces este unul ușor, iar în rezultat pielea devine mai curată, catifelată și elastică.

Dacă doriți să vă simțiți tînăr și plin de forțe – dăruiți-vă aceste clipe de bucurie și plăcere în baia cu aburi!

Distribuie articolul: