Alimentele care te țin departe de răceală

Alimentele care te țin departe de răceală

Pentru că e mai simplu de prevenit decât de tratat o infecție, vă recomandăm să aveți un meniu cât mai variat, bogat în produse sănătoase, care să țină boala departe de voi. Dacă nu vreți să răciți în această toamnă, consumați cu regularitate alimentele enumerate mai jos.

Alimentele care te țin departe de răceală

Afine

Cercetările arată că afinele au un nivel ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva tuturor bolilor. Aceste fructe mici conţin, de asemenea, quercetin, un flavonoid care acţionează ca un antihistaminic şi antiinflamator şi poate proteja împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. Cercetătorii cred că efectul antihistaminic al quercetinului poate, de asemenea, să ajute la reducerea simptomelor date de alergii, Nu există afine proaspete pe piaţa locală? Nici o problemă. Opteză pentru cele îngheţate Şi acestea sunt bogate în nutriţie. Le puteţi pune în iaurt sau consuma direct din frigider.

Alimentele care te țin departe de răceală

Usturoi

Usturoiul înseamnă mult mai mult decât o simplă aromă.  Căţelul de usturoi conţine allicina, un compus sulfuric cu antioxidanţi puternici. Un studiu realizat ]n 2001 demonstra că persoanele care au luat suplimente de usturoi timp de 12 săptămâni au avut mai puţine răceli. De asemenea,  cei care s-au îmbolnăvit, dar au consumat usturoi, au câştigat mult mai repede lupta cu boala. Nu vreţi să mirosiţi a usturoi? Încercaţi un supliment pe bază de usturoi.

Alimentele care te țin departe de răceală

Broccoli

Broccoli este încărcat cu vitamina C, un nutrient care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, acest aliment conţine mai multă vitamină C decât o portocală! Şi, ca un bonus suplimentar, brocoli este bogat în calciu şi fibră. Pentru a culege toate beneficiile minunate ale acestei legume, încearcă creveţii de ghimbir şi broccoli.

Alimentele care te țin departe de răceală

Somon

Acest peşte bogat în omega-3 nu numai că ajută la reducerea riscului de boli de inimă, dar încurajează, de asemenea, producerea şi mişcarea celulelor limfocite, care ajută la susţinerea răspunsului imun. În plus, somonul este o sursă bogată de vitamină D, esenţială pentru o bună imunitate.

Alimentele care te țin departe de răceală

Cartof

Cartoful conţine amidon şi beta-caroten, ideal pentru o piele strălucitoare. Organismul nostru transformă beta-carotenul în vitamina A, un nutrient esenţial pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Vitamina A ne păstrează, de asemenea, membranele mucoase ale nasului gâtului sănătoase şi funcţionale. Tăie cartofii, apoi aşază acele bucăţi pe o foaie de copt. După, presară ulei de măsline şi scorţişoară . În această formă se introduc în cuptor şi se coc la 400 de grade, timp de 15-20 de minute, sau până capătă o culoare maro auriu. Întoarce bucăţile şi lasă-le în cuptor încă 15-20 de minute.

Alimentele care te țin departe de răceală

Iaurt

Iaurtul conţine culturi vii şi active care ne alimentează sistemul nostru imunitar cu bacterii sănătoase. O ceaşcă de iaurt bogat în calciu asigură aproape 20% din necesarul zilnic de zinc, un mineral esenţial pentru funcţia imunitară sănătoasă. Începeţi dimineaţa cu un iaurt.

Alimentele care te țin departe de răceală

Amintiţi-vă că, în plus faţă de consumul acestor şase alimente, este important să vă hidrataţi şi să vă odihniţi mult.

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: