Ce nu trebuie să mănânce copilul: 5 alimente interzise

Ce nu trebuie să mănânce copilul: 5 alimente interzise

Există un șir de mâncăruri și produse care sunt interzise în alimentația copilului. Haideți să clarificăm ce anume face rău copilului.

1. Chipsurile

O treime din acest produs conține grăsimi ! Unde mai pui că mai conțin și foarte multă sare, adaosuri de gust și arome care pot dăuna organismului copilului.

Ce nu trebuie să mănânce copilul: 5 alimente interzise

2. Ketchup

Ketchup-ul din magazine conține nu doar roșii și condimente, dar, de asemenea, amidon modificat, oțet, zahăr, sare, piper, iar uneori conservanți și glutamat de sodiu – nocivi pentru copil. De aceea, citiți întotdeauna etichetele cu atenție. Iar cel mai bine este să preparați ketchup-ul în condiții de casă, cu atât mai mult că este foarte simplu. Roșiile se dau prin sită, se adaugă sare și zahăr după gust și se fierbe câteva minute. Pentru a se îngroșa adăugați un pic de amidon natural din cartofi.

3. Bomboane

Este cel mai mare dușman pentru dantura copiilor. Ele se dizolvă greu și rămân pentru mult timp pe smalțul dinților, iar cariile se dezvoltă foarte rapid în mediu dulce. Copiii nu pot încă suge bomboane, de regulă, ei le rumegă, iar asta poate afecta dinții de lapte foarte firavi. De asemenea, aceste dulciuri conțin foarte mulți coloranți și aromatizatori, nocivi pentru copii.

4. Băuturile dulci carbogazoase

Acestea nu-și au locul în regimul alimentar al copilului. Ele conțin mult zahăr (generează obezitate), cafeină (agită sistemul nervos), dioxid de carbon (irită tractul gastric). În locul acestora, propuneți-i copilului apă minerală plată – cel mai bine pentru copii – ea conține cantitatea optimă de minerale.

Ce nu trebuie să mănânce copilul: 5 alimente interzise

5. Maioneza

Este foarte calorică și se digeră foarte greu. Unde mai pui că conține multe adaosuri artificiale. De aceea, nu este cazul să io oferiți copilului. Uneori, însă, puteți să-l alintați pe micul gurmand cu o tartină cu maioneză. Mai bine preparați maioneza acasă cu adaos minim de muștar, sare și zahăr.