De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile

De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile

De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile

Bărbații au o masă musculară mai mare

În mușchi grăsimea se arde mai repede, în special în mușchii din jumătatea de sus a corpului. Cauza este cantitatea imensă de mitocondrii din celulele musculare. Iar mitocondriile sunt un adevărat cuptor pentru grăsimi! De aceea metabolismul bărbaților este mai rapid ca al femeilor cu 10%.

Soluție pentru femei: nu neglijați eforturile fizice, pentru că mușchii se formează doar în timpul exercițiilor. Nu spunem că ar trebui să ridicați haltere, dar aveți nevoie de exerciții cu greutăți. Pentru cele mai leneșe: cărați genți mai grele, pentru a vă antrena pe drumul de la serviciu! 

Din cauza estrogenilor

Estrogenii împiedică femeile să slăbească din două motive. În primul rând, acest hormon încetinește arderea grăsimilor după masă. Acest fapt a fost demonstrat de cercetările efectuate la Universitatea South Wales. În al doilea rând, datorită estrogenului femeile au mai multe grăsimi în general! În medie cu 11% mai mult decât bărbații!

Acest hormon intensifică formarea țesutului adipos. Estrogenii pregătesc organismul pentru naștere. Cu cât mai mare este acțiunea estrogenilor, cu atât mai rotunjor devine fundulețul! Este forma tipic feminină de îngrășare.

Soluție pentru femei: puteți slăbi incluzând în meniu varză albă sau orice alte legume crucifere. Unele cercetări arată că adăugarea cruciferelor în alimentație atenuează efectele estrogenului asupra periferiei, adică ajută la o reducere a depunerii grăsimilor pe șolduri.

De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile

Femeile au o poftă mai mare de dulciuri

Cercetătorii de la Laboratorul Național Brookhaven au constatat că, dacă ascunzi aspectul și mirosul produselor de patiserie și de pizza, bărbații încetează să le mai poftească. Femeile, pe de altă parte, sunt fixate pe aceste alimente și nu se mai pot gândi la nimic altceva.

De ce se întâmplă acest lucru? Se pare că, în medie, femeile, au niveluri mai ridicate ale hormonului grelina! Iar acesta este hormonul foamei, care te face să mănânci fără încetare.

Soluție pentru femei: beți câte un pahar de apă la fiecare oră! Apa întinde pereții stomacului, iar aceasta conduce la reducerea sintezei de grelină. Ca urmare, senzația de foame este mai mică.

Sursa

Distribuie articolul: