De ce ne îngrășăm în timpul postului. Explicația specialiștilor

De ce ne îngrășăm în timpul postului. Explicația specialiștilor

Chiar dacă renunță la toate produsele de origine animală, care au o mulțime de calorii, unele persoane adaugă în greutate în perioada postului. Motivul este că nu aleg produse sănătoase și benefice pentru organism, ci fast-food și alte alimente calorice.

De ce ne îngrășăm în timpul postului. Explicația specialiștilor

Medicul nutriţionist Adrian Copcea explică de ce ne îngrăşam în post:

„Postul este perioada în care proteinele complete, care se găsesc doar în produsele animale, sunt eliminate din alimentaţie, motiv pentru care saţietatea este alterată.

Pe de o parte, persoanele care nu au obiceiul să consume fructe şi legume vor compensa cu alimente ușor disponibile şi bogate caloric (biscuiţi, sucuri cu zahăr, patiserii etc.).

Persoanele care, în schimb, au de obicei în alimentaţie legume şi fructe, vor reuşi să aibă o saţietate mai bună.

Alimentele bine de consumat în post, şi care pot ajuta la un bun control al greutătii sunt, în principal: cerealele şi pâinea integrală, soia şi alte leguminoase (mazăre boabe, linte, năut, fasole boabe), supele, orezul şi cartofii, legumele (în special ciupercile, varza, salatele şi ridichile) şi fructele (inclusiv bananele)”.

„Oamenii nu știu să mănânce. Unii mănâncă cartofi prăjiți în post, mănâncă patiserie. Chiar aseară m-am uitat pe un produs de post și avea grăsimi hidrogenate, acestea sunt responsabile de cancer, avea foarte mult zahăr, gluten. În momentul în care ținem post trebuie să ne bazăm mai mult pe fructe și pe legume. Ne îngrășăm pentru că eliminăm proteina.”, adaugă medicul nutriționist.

Sursa: teotrandafir.com