Dezvoltarea mușchilor intimi

Mariana Siverenco, directorul Centrului de Dezvoltare a Relațiilor Familiale “El și Ea"

Este indiscutabil faptul, că dezvoltarea fizică a omului este foarte importantă pentru sănătatea acestuia și viața lui fericită. Prin urmare, este considerată drept practică “corectă” practicarea exercițiilor fizice, urmărirea posturii, dimensiunilor taliei și a șoldurilor

Astăzi, este disponibilă multă informație, și există multe oportunități pentru dezvoltarea mușchilor: practicarea sportului, sala de fitness, yoga, etc. Cu toate acestea, femeile au un grup de mușchi, antrenarea cărora, din păcate, nu este inclusă în programul convențional de evenimente sportive. Vorbim despre mușchii planșeului pelvian, sau așa-numiții "intimi" sau "mușchii vaginali".

Acești mușchi joacă un rol important la procesul de naștere și sunt responsabili de viața sexuală a femeii. Dar, datorită intervenției de secole a religiei și moralității în viața sexuală a omului, această funcție naturală a suferit modificări semnificative. De aceea, în prezent, în lume, sunt foarte puține femei, care au mușchii intimi dezvoltați. Iar sexul cu o astfel de femeie lasă o amprentă de neuitat în memoria oricărui bărbat.

Mușchii pelvieni slăbiți provoacă de multe ori astfel de probleme, precum prolaps a uterului și a vezicii urinare, incontinență urinară, hemoroizi, probleme cu atingerea orgasmului.

Din fericire, în cele mai multe cazuri, aceste probleme pot fi rezolvate prin antrenarea mușchilor pelvieni. În centrul nostru, se desfășoară un trening-ul "Dezvoltarea mușchilor intimi", cu durata de două ore, special pentru femei, pe parcursul căruia participantele sunt instruite pentru a efectua un set de exerciții, și primesc, de asemenea, instrucțiuni cu privire la utilizarea bilelor vaginale. Ca urmare a practicării tehnicilor învățate, timp de 2-3 luni pot fi obținute rezultate notabile.

De asemenea, mușchii intimi antrenați acordă un ajutor semnificativ în procesul de naștere. Noua mamă pregătită este capabilă să gestioneze grupul de mușchi, implicați în timpul oricărei contracții. Astfel de nașteri vor fi mai puțin dureroase, mai puțin traumatice, atât pentru femeie, cât și pentru copilul ei. Recuperarea după naștere va fi mai rapidă.

Pentru "leneșe" există aparate sportive speciale, a căror funcționare se bazează pe stimularea mușchilor vaginali prin electroimpulsuri. Acestea sunt concepute pentru a fi folosite în mod independent, în condiții casnice, și sunt ușor de utilizat - trebuie doar selectat programul, se apasă butonul și start! Dar prețul unui astfel de confort, în funcție de model, va fi de 200-300 Euro.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și fiți sănătoși!