Dieta după naștere. Cum și-au revenit în formă starurile din Moldova

Dieta după naștere. Cum și-au revenit în formă starurile din Moldova

 Irina Tarasiuc - interpretă

Dieta după naștere. Cum și-au revenit în formă starurile din Moldova

Mi-am revenit în formă integral și arăt chiar mai bine, decît pînă la nașterea Lizei. Și asta în primul rînd grație unor exerciții fizice zilnice și anume celor de pe Youtube împreună cu Cindy Crawford – ”o siluetă perfectă timp de 10 minute”, la care timp de 30 de minute pe zi am învîrtit cercul în jurul abdomenului, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Acum am o burtica, practic plată. De asemenea am urmat 10 ședințe de masaj anticelulitic cu învelire cu peliculă la un specialist calificat. Ceea ce ține de regimul alimentar, important este să consumi multă apă! Dimneața, cu 20 de minute înainte de masă.

Niciodată nu am susținut nici un fel de dietă, mai cu seamă nu le-am urmat – nu-mi stă în fire. Important este să mănînci tot ce vrei, însă nu pe săturate, totul în proporții mici – acesta este secretul în alimentație. Acum este sezonul fructelor și legumelor, pun accentul pe ele. De asemenea, nu pot trăi și fără brinzelele dulci sau supa-cremă din spanac.

Olga Manciu – business woman

Dieta după naștere. Cum și-au revenit în formă starurile din Moldova

Sincer, nu am ținut nicodată dietă! Întotdeauna am mîncat ceea ce am vrut și atunci cînd îmi era poftă. Singurul lucru pe care îl fac cu regularitate – este masajul! El m-a ajutat să-mi restabilesc tenul. Sunt și o mare amatoare a fructelor de mare. Îmi place să dau în cuptor cîte un pește cu lămîie. Iată mîncarea în fața căreia nu pot rezista. În rest mănînc tot ce vreau în timpul zilei.

Nadejda Artiuhova – designer de bijuterii

Dieta după naștere. Cum și-au revenit în formă starurile din Moldova

Nu am nicio dietă pe care să o urmez. Pur și simplu am slăbit. Nici măcar sport nu am făcut. Eu mănînc practic orice, important este să nu-ți încarci stomacul.

Ce trebuie să conțină meniul dvs. după naștere:

Micul dejun – este cea mai importantă masă. Astfel, dvs. dați de știre organismului că vați trezit și trebuie de accelerat metabolismul. În zilele cînd faceți sport ar fi bine să optați pentru un dejun plin de carbohidrați – acesta vă va ajuta să obțineți energia necesară. De exemplu, preparați orice terci pe apă sau pe lapte cu fracția masică de grăsime de 0,5% și mîncați-o cu o ceașcă de fructe de pădure, mere sau morcov ras prin răzătoare. Peste o oră organismul dvs. va fi pregătit pentru a face sport. În cazul în care vă antrenați – mîncați brînză de vaci degresată cu fructe, ompletă din albuș de ou cu legume, adică tot ceea ce conține proteine și nu conține carbohidrați complecși.

Cel de-al doilea dejun trebuie să fie ușor și totodată copios. Optați pentru cîteva felii de cașcaval cu legume și o ceașcă de cafea, fructe uscate cu o băutură fierbinte, însă fără zahăr, fructe și iaurt. Important este ca produsele să nu conțină conservanți și amelioratorii artificiali de aromă.

Prînzul

La prînz trebuie să alegeți neapărat o mîncare bogată în proteine, cum ar fi carnea de pui, pește, brinza de vaci degresată, tofu. Evitați semifabricatele, în special pelimenii, crenvuștii și pîrjoalele. Aceste feluri de mîncare rețin lichidul și conțin multe calorii goale. La mîncarea bogată în proteine adăugați și niște garnitură bogată în carbohidrați – cartofi copți, hrișca sau orez negru.

Peste trei ore organizați-vă un ”al doilea prînz”. Dacă doriți ceva dulce – beți un ceai cu un fruct dulce (sa nu fie fruct uscat). De asemenea puteți mînca o porție de iaurt, 100 de grame de brînză de vaci sau să beți un pahar cu lapte.

Cina

Cina trebuie luată cu 3-4 ore înainte de somn și să fie una ușoară. Înăbușiți legume, fierbeți supe-cremă din legume și adăugați o bucată mică de pește, carne sau brînză, dacă simțiți ca aveți poftă de mîncare. Alimentele, bogate în celuloză și proteine consumate pe noapte ajută în procesul de slăbire.

Distribuie articolul: