Fructul-minune! 7 motive să mănânci pepene galben

Fructul-minune! 7 motive să mănânci pepene galben

Dulce, zemos şi plin de vitamine! Pepenele galben este vedeta sezonului călduros. Cunoscut şi cultivat încă din vremea Imperiului Roman, aromatul pepene galben este fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A. Acesta este ideal pentru hidratarea organismului şi reînlocuirea mineralelor pierdute prin transpiraţie.

Fructul-minune! 7 motive să mănânci pepene galben

Specialiştii spun că fructul este înainte de toate un medicament natural care previne o serie de afecţiuni. Pepenele galben are un conţinut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) şi de grăsimi, dar o concentraţie generoasa de vitamine, minerale si fibre.

7 motive să mănânci pepene galben:

Completarea aportului de vitamina A

Doar 100 de grame de pepene galben asigură 112% din doza zilnica recomandată de vitamina A, una dintre cele mai mari valori înregistrate de fructe. Aceasta este un antioxidant puternic, esenţial pentru o vedere excelentă şi necesar pentru menţinerea sănătătii membranelor corpului şi a pielii. Consumul fructelor bogate în vitamina A s-a dovedit a fi eficient şi în protecţia organismului împotriva cancerului pulmonar.

Aliat în curele de slăbire

Chiar dacă are un gust dulce, pepenele galben este compus din 90% apă, aflându-se pe lista fructelor cu un conţinut scăzut de calorii. În jur de 100g de pepene galben conţin doar 30-50 kcal.

Excelent diuretic

Datorită conţinutului bogat de potasiu, pepenele galben ne ajută să eliminăm apa în exces. Un bun echilibru potasiu/sodiu favorizează schimburile hidrice şi împiedică retenţia de apă în ţesuturi.  

Fructul-minune! 7 motive să mănânci pepene galben

Bun pentru piele şi pentru ochi

Alături de mango şi de caise, pepenele galben este un fruct cu un conţinut bogat de beta-caroten. Acesta acoperă în jur de 50% din necesarul zilnic. Nesintetizat de către organism, beta-carotenul este un precursor al Vitaminei A, un antioxidant interesant care îţi protejează vederea dar şi pielea. Favorizează bronzul şi ne protejează pielea de soare.  

Bogat în Vitamina C

Chiar dacă nu este cel mai bogat fruct în vitamina C, pepenele galben poate furniza până la un sfert din aportul zilnic recomandat. 100g de pepene galben conţin în jur de 25mg de vitamina C. Proprietăţile antioxidante ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, anumitor tipuri de cancer dar şi în procesul de îmbătrânire pe care îl întârzie.  

Scade tensiunea arterială

Toate alimentele ce conţin potasiu precum pepenele galben contribuie la restabilirea echilibrului potasiu/sodiu şi la lupta împotriva hipertensiunii favorizată de excesul de sare. O jumătate de pepene galben conţine în jur de 20% din necesarul zilnic de potasiu.  

Tonic pentru organism

Datorită conţinutului bogat de Vitamina K, pepenele galben este un tonic excelent, contribuind la transmiterea impulsurilor nervoase de la creier spre muşchi.

Fructul-minune! 7 motive să mănânci pepene galben

Sursa: www.adevarul.rowww.csid.ro

Distribuie articolul: