MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

-
//
07.11.2016

Aparatele Kinesis au apărut la MaxFitness din ziua deschiderii clubului, fiind preferate, în special, de persoanele care știu ce înseamnă sportul adevărat. În cluburile sportive din capitală este cam greu să găsești astfel de aparate, pentru că sunt destul de scumpe. Care sunt particularitățile și avantajele aparatelor de fitness Kinesis ne-a povestit antrenorul principal al Clubului MaxFitness Vadim Oleinicov.

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

Kinesiterapia înseamnă fitness cu ajutorul mișcărilor firești (adică mișcările se efectuează conform amplitudinii proprii, fără restricții), care pot fi executate la aparate. Toate problemele legate de aparatul locomotor, articulații, precum și diversele boli ale sistemului muscular al organismului (atrofie, distrofie etc.) pot fi atenuate sau chiar tratate cu ajutorul unui program întocmit corect pentru antrenamente la aparatele Kinesis.

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație! Vadim, fiecare vizitator al MaxFintess are posibilitatea să practice kinesiterapia. Cum are loc acest lucru?

Avem, la sala noastră, aparate care nu există în alte săli de antrenament din Chișinău, cel puțin eu nu am văzut – este vorba despre aparatele Kinesis. Aceste aparate pot fi utilizate și pentru antrenamente zilnice de menținere, cât și în scopuri terapeutice. Cel mai probabil nu veți reuși să faceți masă musculară gigantică și să semănați cu Arnold, în schimb vă veţi păstra tonusul, scăpa de kilogramele în plus, precum și atenua problemele legate de coloană. Cuvântul „kinesis” este de origine grecească și înseamnă mișcare naturală, datorită căreia organismul are cele mai mari beneficii.

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație! Care sunt avantajele de bază ale aparatelor Kinesis?

Aparatele Kinesis sunt universale. Numărul de exerciții pe care le putem face la acest aparat atinge 200. Putem lucra toate grupele de mușchi, pe toate planurile. Datorită sistemului de scripeți și cablurilor fixate mușchii sunt permanent încordați, iar ca urmare efectul antrenamentelor este maxim. Dacă este să punctăm avantajele, acestea se referă, în primul rând, la următoarele:

  • Kinesis înseamnă antrenamente fără haltere, greutății și aparate voluminoase.
  • Kinesis înseamnă un număr infinit de variante posibile de exerciții și simplitate în utilizare.
  • Kinesis înseamnă antrenamente fără limitări de vârstă.
  • Kinesis înseamnă îmbunătățirea forței, flexibilității, rezistenței, vitezei și echilibrului, întărirea articulației și sistemului cardiovascular, precum și arderea eficientă a caloriilor.
  • Kinesis înseamnă posibilitatea de antrenare concomitentă, la un singur antrenament sau chiar set de exerciţii, a unui număr maxim de mușchi.

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație! Ați spus că pentru antrenamente nu există restricții de vârstă, dar cui sunt indicate antrenamentele la aparatele Kinesis?

Fie că sunteți foarte tânăr sau de vârstă mai înaintată, sportiv sau amator, persoană activă sau cu posibilități limitate, aparatul Kinesis este accesibil și util fiecăruia! În plus, antrenamentele la acest aparat sunt indicate femeilor în timpul perioadei de restabilire după naștere. Acesta antrenează și mușchii de adâncime, mușchii abdomenului și mușchii colanei, suprasolicitați în timpul sarcinii. Prin urmare, Kinesis va ajuta femeilor să se restabilească și să își recapete forma într-o perioadă mai scurtă.

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație! Probabil că există și contraindicații pentru utilizarea acestor aparate?

Contraindicațiile pentru antrenamentele la Kinesis sunt stabilite de medic. Poate fi vorba despre boli legate de afectarea țesutului osos, așa ca osteoporoza, sau alte maladii, în timpul cărora este recomandat regimul la pat.

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație! Care este timpul optim pentru antrenamente și cât de repede putem obține rezultatele dorite?

Durata optimă pentru antrenamente este, în medie, de 50-60 de minute, dar totul depinde de posibilitățile individuale ale persoanei și scopurile propuse. Conform statisticelor noastre, schimbări semnificative apar, în cazul multor persoane, deja după 2-3 luni! Desigur, multe depind și de disciplină, respectarea frecvenței antrenamentelor, exercițiilor alese corect și ciclicității eforturilor. 

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație! Este obligatoriu să ne antrenăm sub supravegherea unui antrenor sau o putem face și independent?

Antrenamentele se efectuează sub supravegherea unui antrenor în majoritatea cazurilor, însă dacă vă ocupați de mai mulți ani și cunoașteți bine aparatul și biomecanica, vă puteți antrena și în mod independent. Există și cazuri când începătorii, venind la sală, încearcă să ignore antrenorul. Însă pentru rezultate bune este nevoie de experiență! Este asemănător cu condusul mașinii, este nevoie de lecții de șofat pentru a te urca singur la volant. Așa și cu aparatul Kinesis, încercați să faceți 10-20 de antrenamente cu un antrenor personal, care vă va arăta și vă va povesti despre exerciții, vă va corecta și vă va orienta, lucru foarte util pentru începutul antrenamentelor!

MaxFitness pune la dispoziția clienților Kinesis – aparate de fitness de ultimă generație!

MaxFitness
Moscovei bd. 11/5
maxfitness.marks@gmail.com
Tel: 022 44-27-00, 373 60400700
www.maxfitness.md
www.facebook.com/MaxFiness

Interviu realizat de Irina Captelchina