Remediul natural pentru prevenirea și lupta cu paraziții intestinali la copii

Remediul natural pentru prevenirea și lupta cu paraziții intestinali la copii

Durerile abdominale, diareea, constipația, starea de vomă sau greață, pierderea în greutate și oboseala sunt simptome care pot indica prezența paraziților intestinali.

Remediul natural pentru prevenirea și lupta cu paraziții intestinali la copii

WORMEX® acționează prin distrugerea și eliminarea blândă a paraziților intestinali și creează condiţii biochimice nefavorabile creşterii şi înmulţirii paraziţilor intestinali.

Wormex este un sirop 100% natural, având în compoziție 11 extracte de plante care acționează eficient pentru eliminarea rapidă a paraziților/viermilor intestinali și a ouălor acestora (giardia, limbrici, oxiuri, etc). Foarte important este faptul că este un sirop lipsit de reacții adverse și contraindicații, care se poate administra la orice copil cu paraziți intestinali, fără a afecta funcția hepatică (nu necesită monitorizarea transaminazelor pe durata tratamentului).

Avantaje WORMEX

  • Sirop 100% natural cu acțiune antiparazitară dovedită, omoară și elimina eficient paraziții intestinali și ouăle acestora
  • Ameliorează rapid simptomatologia asociată parazitozelor intestinale
  • Are rol și în prevenirea recurenței parazitozelor intestinale
  • Este o terapie sigură, lipsită de reacții adverse gastro-intestinale, hepatice sau renale

Remediul natural pentru prevenirea și lupta cu paraziții intestinali la copii

Cele 11 plante din compoziția Wormex acționează astfel:

Embelia ribes este descris în Ayurveda ca cel mai bun tratament împotriva viermilor intestinali. Acționează la nivelul gonadelor viermilor, împiedicând multiplicare lor. Studii clinice au demonstrat o eficiență mai bună a acestui extract comparativ cu piperazine citrat împotriva Pheretima posthuma.

Butea frondosa – conține un alkaloid denumit palasonin cu efect dovedit antihelmintic, în special în infestările cu viermi rotunzi (Ascaris lumbricoides). Studii în vitro au demonstrat acțiune antihelmintica comparabilă cu albendazol.

Picrorhiza kurroa – efect antihelmintic, dublat de un excelent efect hepatoprotector și anticolestatic, demonstrat prin numeroase studii clinice.

Cyperus rotundus – efect benefic în reducerea simptomelor legate de paraziții intestinali: diaree, lipsa apetitului, dureri abdominale, balonări. Posedă și un efect moderat antihelmintic.

Ocimum sanctum – conține uleiuri volatile și eugenol, cu activitate antihelmintică. Studii clinice experimentale au demonstrat eficiența similară cu levamisole împotriva nematodelor.

Swertia chirayata – efect hepatoprotector și antihelmintic. Studii clinice în vivo au demonstrat o reducere semnificativă a ouălor de nematode în fecale după administrarea de Swertia chirayata.

Apium graveolens – eficient în special în prevenirea recurenței paraziților intestinali.

Carum carvi (chimen) posedă efect vermifug dovedit clinic. De asemenea, acționează eficient în combaterea simptomelor parazitozelor intestinale datorită efectelor antispastic, antihistaminic, carminativ și de stimulare a apetitului.

Holarrhena antidysenterica – acționează excelent în dizenteria provocată de Entamoeba. Posedă și efect antihelmintic.

Gardenia gummifera – efect antihelmintic, antimicrobian (Escherichia coli) și antialgic.

Punica granatum – conține un grup de alkaloizi denumit pelletierine cu proprietăți antihelmintice deosebite, în special împotriva Taenia saginata. De asemenea, reduce semnificativ simptomele asociate: disconfort abdominal, flatulență, nervozitate.

Remediul natural pentru prevenirea și lupta cu paraziții intestinali la copii

Indicații:

Parazitoze intestinale determinate de:
Giardia Lamblia
Ascaris Lumbricoides (limbrici)
Enterobius vermicularis (oxiuri)
Alte specii de viermi rotunzi, cilindrici sau lați

Mod de administrare:
1 an – 3 ani: 5 ml de 2 ori pe zi, cu apă
3 – 6 ani: 5 - 7.5 ml de 2 ori pe zi, cu apă
6 – 12 ani: 10 ml de 2 ori pe zi, cu apă
> 12 ani: 10 – 15 ml de 2 ori pe zi, cu apă

În cazuri rare, când este necesară administrarea la copiii cu vârstă sub 1 an, doza pentru aceștia este de 2.5 ml de 2 ori pe zi, cu apă.

Durata tratamentului cu WORMEX este de minim 2 săptămâni, preferabil 4 săptămâni pentru eliminarea completă a paraziților și a ouălor acestora. Cura se poate repetă după 3-6 luni, în funcție de simptomatologie.