Circa 120 de alergători vor susține cauza CCF/HHC Moldova

Circa 120 de alergători vor susține cauza CCF/HHC Moldova

-
//
28.09.2018
  • Ei vor îmbrăca tricoul #RunForChildren pe 30 septembrie la Maratonul Internațional Chișinău și vor alerga în susținerea  cauzei CCF/HHC Moldova: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii acasă în loc să-i trimite la orfelinate.
  • Fii mai mult decât un simplu alergător: fii un EROUOricine se poate alătura echipei #RunForChildren fie prin participare la Chișinău Maraton, fie prin donații online pe  http://ccf_hhc.galantom.ro/

Circa 120 de alergători vor susține cauza CCF/HHC Moldova

Cursele de alergare încep a deveni tot mai în vogă din an în an. La origine, erau competiții pur sportive, din cadrul Jocurilor Olimpice, însă, în sec. XX, aceste curse au devenit independente și reușesc să adune mii, adesea și zeci de mii de alergători. Oamenii aleargă nu doar pentru a beneficia de avantajele acestui sport, dar, mai nou, și pentru a susține diferite cauze sociale. 

Pe 30 septembrie, CCF/HHC Moldova va participa pentru al doilea an consecutiv la  Maratonul Internațional din Chișinău cu echipa Run for Children. Până acum ni s-au alăturat 120 de alergători care ne ajută să colectăm bani pentru a susține 14 copii alături de familiile lor. Fondurile acumulate de alergători vor fi direcționate către 3 familii din programul de prevenție, pentru a-i ajuta să se conecteze la rețeaua de apă și să le reparăm locuințele.

14 galantomi – fundraseri care susțin și promovează, în mod dezinteresat și generos, cauza noastră pe http://ccf_hhc.galantom.ro/ - au acceptat misiunea să alerge, să colecteze bani și să mobilizeze pe alții să se alăture echipei #RunForChildren. Este vorba de jurnalistul și maratonistul internațional, Iulian Bercu și echipa sa EcoRun, actrițe, jurnaliste și prezentatori tv, Daniela Ciocanu, Dana Ciobanu, Olesea Sveclă, Leanca Grițcan, coregrafa Irina Slobodeaniuc, persoane publice, bloggeri și influenceri, cum ar fi Anastasia Saratura, Lucia Aprodu, Nata Eu, Jenny Kauffman, precum și oamenii de afaceri Rodica Dodica, Ilona Belous și Alexandru Munteanu.

Mai multe companii participă cu echipa de alergători din rândul angajaților, donând în sprijinul acestor 3 familii. În acest sens avem susținerea Rikipal, Xerox, Lee Cooper, Clubul Rotary Chișinău Cosmopolitan, Fundația Felicia, Endava,  Purcari Wines, Radisson Blu Leogrand Hotel, Digital Park, Amdaris, Shopping Malldova, Donaris Vienna Insurance Group. Angajații cărora participă cu drag la antrenamentele profesioniste organizate dis-de-dimineață sau seara după serviciu, dar și o Pasta Party care se planifică a fi organizată cu o zi înainte de cursă, pentru a le furniza alergătorilor doza recomandată de carbohidrați.

De asemenea apreciem susținerea partenerilor: Romstal, Rozmarin Café, Kentford, Clubul Sportiv “Galata”, apa – OM, Orhei-Vit, Verde-Viu și Cinema în Aer Liber.  

“E mai mult decât o inițiativă socială. E mișcare, distracție, destindere și team building pentru ca, în final, să contribuim cu toții la un trai mai bun pentru cele 3 familii cu 13 copii”, susține Președintele CCF/HHC Moldova, Liliana Rotaru.

“Apa este un bun fără preț, mai ales când, cu adevărat, îți lipsește. Există familii pentru care accesul la apă, în propria locuință ar fi un miracol la care visează zilnic. Astăzi vreau să vă motivez să acționăm împreună pentru ca 13 copii ale familiilor Cârciumaru, Bolboceanu și Bârsan să rămână acasă alături de părinții lor, înconjurați de grija și afecțiunea părintească. Astfel fondurile acumulate de către echipa Run for Children vor fi redirecționate către acești copii care se vor bucura de accesul la apă în locuința lor”, afirmă actrița Dana Ciobanu, galantom Run for Children.

Despre CCF/HHC Moldova: Asociația obștească CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie a fost înființată în 2004. În țara noastră reprezentăm fundația Hope and Homes for Children care activează din 1994, cu sediul central în Marea Britanie. În Moldova, CCF/HHC Moldova a susținut 4 200 de copii și familiile lor, în perioada 2004-2017. Viziunea noastră este cea a unei lumi în care niciun copil nu va mai suferi departe de familie, uitați în internate și case de copii.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de facebook a evenimentului!