Cum recunoști o lampă cu sare de Himalaya contrafăcută

Cum recunoști o lampă cu sare de Himalaya contrafăcută

Pentru că au mai multe beneficii pentru sănătate, de câțiva ani, lămpile cu sare de Himalaya sunt la mare căutare.

Cum recunoști o lampă cu sare de Himalaya contrafăcută

Sarea de Himalaya este renumită pentru că are un conținut bogat în minerale – mai exact, conține 84 de minerale, printre care calciu și magneziu. Aceasta este în proporție de 99% pură și poate fi folosită cu succes pentru purificarea aerului din casă.

Acest tip de sare are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare și elimină mucusul care se regăsește de-a lungul căilor respiratorii. Totodată, sarea de Himalaya elimină alergenii precum polenul, ceea ce înseamnă că este benefică pentru persoanele care suferă de alergii.

Cum recunoști o lampă cu sare de Himalaya contrafăcută

Prețurile pentru o lampă cu sare de Himalaya pornesc de la unele foarte mici, de câteva sute de lei și ajung până la mii de lei, în funcție de producător ori de dimensiuni. Există însă și lămpi de Himalaya contrafăcute, așa că trebuie să fii foarte atent când achiziționezi o asemenea lampă pentru a nu da banii degeaba pe o lampa care nu aduce niciun beneficiu sănătății tale ori a celor dragi.

Există câteva aspecte care dau de gol o lampă cu sare de Himalaya contrafăcută, pe care este important să le cunoști:

Este foarte rezistentă – o lampă veritabilă cu sare de Himalaya este foarte sensibilă și se rupe cu ușurință. Dacă lampa de Himalaya pe care ai achiziționat-o pare indestructibilă și nu este afectată de lovituri sau căzături, probabil că ai achiziționat una contrafăcută.

Este rezistentă la umiditate – o lampă cu sare de Himalaya este extrem de sensibilă la umiditate. Atunci când este ținută într-un loc expus la umezeală, lampa veritabilă va “transpira”, adică se va aburi. Dacă lampa nu se aburește, înseamnă că nu absoarbe vaporii de apă din aer, adică nu aduce niciun beneficiu.

Emană o lumină puternică – o lampă cu sare de Himalaya emană o nuanță slabă de roz sau portocaliu. În unele cazuri, lampa poate emana și o lumină albă, însă acestea sunt mult mai scumpe. Dacă lampa are o altă culoare sau este albă și are un preț mic, mai mult ca sigur este o lampă contrafăcută. Lampa cu sare de Himalaya nu poate fi folosită pentru a lumina o încăpere întrucât lumina sa este estompată.

Țara de origine nu este Pakistan – lămpile veritabile sunt făcute cu sare de Himalaya care provine din Pakistan. Dacă pe ambalajul acestei lămpi nu este menționată ca țară de origine Pakistanul, atunci mai mult ca sigur ai în față o lampă contrafăcută.

Nu ai posibilitatea de a o returna – orice comerciant serios, care vinde lămpi cu sare de Himalaya, îți oferă posibilitatea de a returna produsul în termen de 30 de zile. Dacă nu ți se oferă posibilitatea de returnare, e posibil să ai de-a face cu un comerciant de lămpi cu sare de Himalaya contrafăcute. Cumpără o asemenea lampă dintr-un loc de încredere, nu de pe site-uri necunoscute sau de la vânzători de la colțul străzii.

Sursa: doc.ro