Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică

Este greu să ne imaginăm o femeie modernă fără automobil, însă este și mai greu să alegem mașina care să i se potrivească. Piața este plină de oferte, dar este destul de dificil să facem alegerea corectă. Ce automobile sunt potrivite pentru femei, cât de compatibile sunt, în general, mașinile și femeile, ce capricii femeiești poate transpune în viață crossoverul RANGE ROVER EVOQUE? Despre toate acestea citiți în interviul cu Eduard Vacaric, directorul de vânzări al salonului Land Rover.

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică Eduard, cum credeți, femeile și automobilele sunt noțiuni compatibile?

Potrivit datelor statistice, femeile sunt destul de rar participante ale unor accidente rutiere grave. În plus, nici consumul de alcool la volan nu se bucură de popularitate printre femei, spre deosebire de bărbați. Unica problemă rămâne cea a parcării. Însă, în general, șoferițele moderne conduc ușor și cu încredere automobilul, de foarte multe ori păstrându-și sângele rece mai bine decât bărbații în situații rutiere complicate. Tocmai din aceste cauze este nevoie de automobile care să se potrivească bine femeii. Înainte de a începe căutarea unui automobil pentru domnițe, trebuie să stabiliți tipul de caroserie potrivită. Pentru femei, varianta hatchback este preferabilă, datorită compactității și designului exterior plăcut.

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică Pe lângă caroserie, ce criterii trebuie avute în vedere la alegerea unei mașini pentru femei?

Pentru început, femeia-șoferiță trebuie să își răspundă la câteva întrebări simple, care țin nemijlocit de scopul cumpărăturii și alegerea mașinii. Dacă sunteți doar o șoferiţă de oraș, trebuie să vă uitați la consumul de carburanți. În acest caz aveți nevoie de o mașină cu consum cât mai mic. Dacă planificați să conduceți și în afara orașului, aveți nevoie, cu siguranță, de un crossover. Acestea sunt compacte, manevrabile și destul de încăpătoare, fie că vorbim despre portbagaj sau salon.

Tinerele preferă de regulă mașinile sport, pe când femeile căsătorite aleg mașinile practice, care permit soluționarea concomitentă a mai multe probleme. Dimensiunile impunătoare permit transportarea întregii familii și garantează securitatea la trafic. Dacă vorbim despre femeile de afaceri, alegerea lor cade pe automobilele de clasa premium.

Alegând mașina pentru o femeie, mulți pornesc de la preț, și tocmai raportul dintre calitate și preț influențează asupra alegerii finale. Fără îndoială, o importanță deosebită au și marca automobilului, și aspectul lui, și costurile de întreținere. Dotările sunt la fel de importante pentru femei: ele preferă aerul condiționat, airbag-urile suplimentare, cutiile automate de viteză.

Mașina optimă pentru femeie este stabilită după fixarea priorităților. În prezent oferta de pe piață este foarte variată, totul pornește de la suma pe care vreți să o cheltuiți, iar celelalte depind de gust și dorințe.

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică Cum să alegem un automobil pentru o tânără mămică?

  • În primul rând, mașina trebuie să fie sigură. Atunci când transportați un copil mic sau câțiva copii, sunteți răspunzători pentru securitatea lor.
  • Confortul este necesar. Automobilul cu un salon mic nu vi se potrivește dacă sunteţi o mămică cu copii, deoarece atunci când plecați într-o călătorie îndelungată luați cu dumneavoastră multe bagaje. În plus, un salon larg și confortabil este mai comod și pentru micuț.
  • Simplitatea și ușurința în conducere – o altă componentă importantă. În timpul călătoriilor, atenția mamei este concentrată nu doar asupra drumului, ci și asupra micuțului. Prin urmare, alegeți de la bun început o mașină cu schimbător automat.

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică De ce Range Rover Evoque este considerat automobilul femeii moderne?

De fapt, noi nu punem accent direct pe faptul că acesta este un automobil doar pentru femei, el se adresează şi tinerilor. Dacă înainte publicul lui era împărţit în două părţi egale, bărbaţi şi femei, 50 la 50, odată cu trecerea anilor totul s-a schimbat. Prin voinţa sorţii tocmai femeile – moderne, stilate şi independente – au devenit cumpărătoarele de bază ale Range Rover Evoque. Automobilul corespunde tuturor cerinţelor nu doar ale femeilor moderne, ci şi ale tinerelor mămici, îmbinând în sine siguranţa, confortul şi comoditatea. Acest crossover este perfect pentru oraş, dar aspectul său graţios ascunde „spiritul” unui adevărat vehicul de teren. Femeile, care – prin definiţie – nu pot rămâne indiferente la accesoriile creative, nu au putut să nu se îndrăgostească de acest automobil frumos şi modern.

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică Când a apărut Range Rover Evoque?

Compania RANGE ROVER şi-a completat linia de automobile cu compactul Range Rover Evoque de clasa premium, cu design unic, în anul 2012. Acesta a devenit primul în lume crossover cu caroserie confecţionată integral din aluminiu.

Odată cu apariţia Evoque, clienţii au rămas încântaţi. Primul lucru care se aruncă în ochi este originalitatea caroseriei, cu line ascendentă, îmbinată cu linia descendentă a acoperişului. Aceasta conferă maşinii laconicitate şi noutate, precum şi un aspect cu totul unic.

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică

Automobilul perfect pentru o femeie modernă și o tânără mămică Care sunt particularităţile ce atrag privirile femeilor?

Femeia modernă este obişnuită cu securitatea, confortul, greutăţile depăşite, dorind să rămână, totodată, independentă, puternică şi stilată. Iar alegerea maşinii nu este o excepţie. Tocmai prin caracteristicile acesteia putem vedea caracterul independent şi mândru al sufletului femeii, iubită şi iubitoare în acelaşi timp.

  • Vom începe cu avantajul principal – designul Range Rover Evoque. La conceperea Evoque au participat vedete mondiale: designeri, artişti. Ei au susţinut linia trasată de designerul MacGovern, transformând modelul într-un automobil pe care nici o femeie realizată nu îl poate trece cu vederea.
  • Femeia modernă este mereu în mişcare, iar condiţiile climaterice nu trebuie să fie o piedică în acest sens. Evoque este creat pentru călătorii pe orice timp.
  • Problema parcării este soluţionată în doi timpi şi trei mişcări, dacă femeia conduce acest crossover. Datorită clearance-ului destul de ridicat, roţilor mari şi tracţiunii integrale, această maşină ia cu uşurinţă orice barieră: fie că vorbim de o bordură sau o denivelare a drumului. Femeia are mai multă libertate de mişcare.
  • Există oare femei care să refuze un plus de siguranţă?! Crossoverul Range Rover Evoque a primit 5 din 5 stele în cadrul sistemului european de siguranţă NCAP, atât activă, cât şi pasivă. 

A pregătit Cristina Scripnic