Vă prezentăm cinci dovezi științifice care îi vor impune pe sfătuitori să tacă!

De ce totuși trebuie purtați copiii în brațe

Viața de familie la noi e astfel construită, încât există mulți sfătuitori care se învârt pe lângă tinerii părinți  și le tot spun cât e de rău să-ți alinți copiii. Chipurile, dacă îl iei în brațe, vor deveni insuportabili și nu vor vrea să doarmă în pătucul lor, dacă le veți da suzeta, o vor suge până vor merge la școală, dacă îl veți hrăni de câte ori va vrea, nu veți avea timp personal. Mai pe scurt, dacă veți alinta copilul, îți va sta în spate din primele zile ale vieții. Atenție!

Aceste concluzii nu au nicio legătură cu realitatea. Părinții moderni știu că nou- născutul, pur și simplu, nu poate fi alintat, pentru că toate dorințele sale reprezintă necesități, de aceea nu trebuie să începeți să-l  educați din primele momente ale vieții. El trebuie iubit. Și da, ținut în brațe, ținut în brațe cât mai mult. 

✓ Cercetările desfășurate de către Organizația Necomercială Cochrane Pregnancy and Childbirth demonstrează că ținutul în brațe, îmbrățișările și contactul cu pielea sunt benefice pentru sănătatea micuțului. Copiii care sunt purtați mai mult în brațe au un sistem cardiovascular mult mai stabil, plâng mai puțin și mănâncă mai bine decât copiii care sunt lăsați mai mult în pătuțul lor.

✓ Într-un articol publicat în Pediatrics, savanții au demonstrat că purtatul în brațe reduce riscul apariției colicelor, îl calmează pe copil, spre deosebire de cel care este lăsat în pătuc. 
Cele mai recente descoperiri (publicate în decembrie 2016) despre purtatul în brațe susțin: contactul strâns cu copilul (mai ales în cazul copiilor prematuri) ajută la  formarea unei  legături strânse și este favorabil pentru viitor. Copiii purtați în brațe  în pruncie sunt mai puțin expuși riscului de a deveni hiperactivi la vârsta școlară, vor învăța mai bine și apoi vor fi asigurați financiar! Copii purtați în brațe au un volum mai mare de materie cenușie în creier decât copiii lipsiți de contactul cu  pielea părinților.

De ce totuși trebuie purtați copiii în brațe

✓ O grupă de cercetători, într-o lucrare publicată în  2013, demonstrează că anume contactul cu pielea ajută la reducerea durerilor în timpul unor proceduri medicale, precum vaccinurile, colectarea  sângelui pentru analiza generală sau alte analize care îi cauzează disconfort copilului. 

✓ Medicul Philips Ralin percepe contactul piele la piele ca foarte important în primele zile de viață ale copilului, favorizând dezvoltarea creierului. „Amigdala se găsește adânc în creier și este o parte a sistemului limbic, responsabil de învățare, dezvoltarea memoriei emoționale și activarea sistemului nervos simpatic. Contactul piele la piele activează amigdala, determinând dezvoltarea acestei structuri vitale” – susține specialistul. În principiu, acest raționament poate fi folosit în orice situație în care sunteți implicați dumneavoastră, micuțul și povățuitorul.

Sau faceți o mină serioasă și nu-i spuneți nimic. Uneori e suficient. Continuați să țineți copilul în brațe. Procedați corect! 

Sursa