Cum să recunoaștem un mic geniu după 11 caracteristici

Cum să recunoaștem un mic geniu după 11 caracteristici

Potrivit National Association for Gifted Children, există cel puțin 11 semne ale copilului geniu, care merită atenția noastră.

Cum să recunoaștem un mic geniu după 11 caracteristici

1. Memorie impecabilă. Își amintește cele mai mici detalii, așa că nici măcar nu încerca să-i dai același terci a treia oară pe săptămână. Copilul își amintește că l-a mâncat deja luni și miercuri.

2. Începe să vorbească la o vârstă fragedă și are un vocabular bogat. Până la 15 luni, desigur, copiii pronunță deja cuvinte, dar un copil talentat la această vârstă poate pronunța deja fraze și propoziții simple.

3. Solicită clarificarea întrebărilor. De exemplu, "De ce iarba este verde?", "Cum apar copiii?"

4. Se pot concentra mult timp pe un anumit subiect. Dacă ai observat că copilul la 2 ani privește un desen animat în căutarea lui Doria și nu este distras de lucruri străine – gândește-te la asta.

5. O gamă largă de interese. Muzica, desenul, dansul, modelarea reprezintă doar o mică parte din ceea ce îi place copilului tău.

6. Poate studia doar un domeniu, dar în profunzime. Urmărește copilul: dacă a recitit toate cărțile despre dinozauri care se află în biblioteca ta, ar putea deveni un paleontolog remarcabil.

7. Idealizează totul, dar are și un simț al dreptății la o vârstă destul de fragedă. "Nu e corect că fratele mai mic a mâncat șase bomboane, iar eu doar patru."

8. Încep să citească devreme. Dacă copilul tău preferă o carte în locul jocurilor cu copiii, este un semn minunat. Încearcă să promovezi iubirea sa față de literatură în orice mod posibil.

9. Fanteziile vii și realiste. De exemplu, copilul poate avea un prieten imaginar.

Cum să recunoaștem un mic geniu după 11 caracteristici

10. Este foarte activ. Dar este necesar să se facă distincția între un copil activ și unul hiperactiv. În primul caz, copilul își poate controla energia și o poate direcționa în direcția corectă.

11. Au simț al umorului. Dacă un copil în vârstă de doi ani povestește bancuri și inventează idei care să te facă să râzi cu voce tare - acesta este un alt semn al talentului său.

Traducere: Mamaplus.MD

Sursa: malyutka.net

Distribuie articolul: