Este pregătit copilul dumneavoastră să meargă în clasa întâi?

Este pregătit copilul dumneavoastră să meargă în clasa întâi?

Anul acesta copilul dumneavoastră împlinește 6 anișori și vă gândiți să-l dați în clasa întâi sau să mai așteptați un an? Verificați pregătirea copilului cu ajutorul unui mini test.

Este pregătit copilul dumneavoastră să meargă în clasa întâi?

Pregătirea copilului pentru școală este verificată după indici standard, care caracterizează nivelul general de pregătire pentru a merge la instituția de învățământ.

Dezvoltarea vorbirii

Pentru a merge în clasa întâi, copilul la vârsta de 6 ani trebuie să fie pregătit pentru studii: să poată pronunța cu intonație sunetul la început de cuvânt, să diferențieze consoanele și silabele, să construiască fraze simple din 4 și mai multe cuvinte, să poată desinestătător să transmită consecutiv conținutul a unor texte literare mici.

Cunoașterea matematicii

Viitorul elev de clasa întâi trebuie să poată socoti și calcula numărul de obiecte specificate, să numească cifra precedentă și următoare de la cea indicată, să diferențieze și să numească figurile geometrice, să poată să se orienteze pe foia de hârtie în pătrățele, etc..

Cunoștințele copilului

Copilașul de 6 ani trebuie să numească numărul de telefon fix de la domiciliu, numele complet al părinților, să numească componența familiei, să aibă cunoștințe generale despre profesie, ocupațiile adulților, să cunoască regulile de comportament în locurile publice (cum trebuie să se comporte afară pentru ca să fie în siguranță), să aibă o imaginație generală despre anotimpurile anului, să poată numi lunile, zilele săptămânii, consecutivitatea lor, etc..

Este pregătit copilul dumneavoastră să meargă în clasa întâi?

Curiozități!

În unele țări scandinave, pregătirea copilului pentru școală este verificată printr-un test fizic original. Copilului i se propune să se atingă cu mâna peste cap de mâna sau urechea opusă (cu mâna dreaptă peste cap de urechea stângă). Dacă copilul face această mișcare fără dificultate, atunci el este pregătit pentru școală.

Distribuie articolul: