Să mergi cu copilul la cinema este cel mai bine atunci, când acesta poate să reziste să stea în sală cel puțin 40 de minute. În caz contrar, copilul se va răsuci mereu, va obosi foarte repede, astfel încât evenimentul distractiv se va finaliza cu o dispoziție stricată atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Prima dată când vei duce copilul la cinema

Filmul preferat 

Copiii adoră să meargă la cinema. Mirosul floricelelor de porumb și a vatei de zahăr, și desigur însăși pelicula pe ecran mare cu o mulțime de efecte speciale, care îți permit să ajungi într-o altă realitate. Când copilul se poate lăsa luat de lumea captivantă a cinematografului și care sunt regulile de comportament în cinematograf? 

Pentru început, trebuie să determinați, dacă copilul dvs este gata să meargă într-un loc public: 

  •  În procesul de vizionare a desenelor animate acasă la televizor, copiii pot să stea nu mai puțin de 40-50 de minute, fără a se sustrage la alte activități. Acest lucru se poate întâmpla pe la vârsta de 4-5 ani. La o vârsta mai fragedă, copilul nu are suficientă perseverență și nu se poate concentra asupra unei activități pe o durată mare de timp. 
  •  Copilul este calm în locurile aglomerate, nu îi este frică de persoanele străine și nu se agită, atunci când ajunge într-un loc necunoscut. 
  •  Copilul nu are probleme cu vederea și va putea viziona pelicula folosind ochelarii speciali, dacă filmul este în format 3D. 

Ajunși la cinematograf pentru prima dată, copii rețin de cele mai multe ori, nu filmul, ci atmosfera, care ulterior li se asociază cu odihna și petrecerea veselă a timpului. 

Dacă copilul merge la cinematograf cu părinții, acesta este un motiv pentru discuțiile în familie. 

Prima dată când vei duce copilul la cinema

Probabil, toți părinții moderni își aduc aminte, cum în perioada copilăriei lor, fugeau de la lecții, pentru a a merge la filmul preferat. Repertoriul din acea perioadă nu era cel mai bogat, cinefilii de astăzi însă nu au probleme similare. Mai degrabă există problema ce ține de alegerea filmului, pentru ca copilului să-i fie interesant. Există câteva recomandări simple privind alegerea peliculei: 

  •  Alegeți desene animate sau un basm – copiii percep mai bine filmele de animație. 
  •  Filmele cu episoade însoțite de agresiune nu se potrivesc pentru copii, chiar dacă sunteți un amator de thriller.
  •  Pentru primele vizite la cinematograf alegeți un film cu un număr minim de efecte speciale. Creierul copilului este incapabil deocamdată să perceapă un număr mare de imagini în rezoluție mare. 

Să vorbim despre reguli 

Și în final, cum trebuie să se comporte copilul în cinematograf. 

Ce ai voie să faci în cinematograf

  • Să-ți exprimi emoțiile în procesul de  vizionare a filmului.
  • Să mănânci floricele de porumb, cipsuri și să beai băuturi gazate, amplasându-le în suporturile speciale, instalate în fotoliile din sală.
  • Să ajungi la locul tău din sală, trecând printre rândurile de fotolii, cu fața la persoanele care și-au ocupat deja ocurile în sală. 
  • Să cedezi locul fetițelor. Inițial trebuie să o conduci până la locul indicat în biletul ei, după care să te așezi. 
  • Să returnezi ochelarii după vizionarea filmului în format 3D.

Ce nu ai voie să faci în cinematograf 

  • Să vorbești cu voce tare, să discuți asupra filmului. 
  • Să mănânci în timpul filmului bomboane, înghețată și alte produse, care pot murdări hainele celor din jur.
  • Să ajungi la locul tău, îmbrâncindu-i pe spectatori. Să ieși deseori în timpul proiectării filmului. 
  • Să te așezi în fotoliu primul, fără a te asigura că fetele care te însoțesc se simt confortabil. 
  • Să pui ochelarii pe cap, să ștergi sticlele, să le strici.  Toate accesoriile pentru vizionarea filmului sunt supuse unei prelucrări speciale înainte de fiecare vizionare. 

Prima dată când vei duce copilul la cinema

Copiii care merg la cinema cu părinții sau singuri, așteaptă de la vizionarea filmului emoții pozitive și o odihnă pe măsură. Pentru ca distracția să nu se finalizeze așa cum nu vă doriți, este suficient să respectați reguli simple de comportament în cinematograf. Acest lucru este indicat atât copiilor, cât și părinților.