Unde vă puteți odihni cu copilul-elev în Grecia

Unde vă puteți odihni cu copilul-elev în Grecia

Grecia, țara care pentru mulți a devenit destinația prioritară de odihnă, continuă să capete popularitate printre turiștii moldoveni.

Potrivit datelor operatorilor de turism locali, de rând cu alte destinații turistice în vogă cum ar fi Creta, Mykonos, Rhodos și Santorini, actualul sezon a devenit cu adevărat unul de succes pentru alte insule grecești mai puțin cunoscute în mediul din străinătate - Zakynthos, Corfu, Milos , Paros, Kos și altele.

Unde vă puteți odihni cu copilul-elev în Grecia

Tot mai des, Grecia este destinația de vacanță preferată pentru familiile cu copii, întrucât, practic fiecare hotel din Grecia are grijă ca și cei mai mici copii, veniți în vacanță împreună cu părinții, să se simtă pe cât se poate de confortabil în Grecia. Familiilor li se propun scaune înalte pentru a putea hrăni micuții, în restaurante se prepară mâncare specială pentru copii, sunt amenajate grădini cu gazon moale și terenuri de joacă pentru copii, sunt organizate diferite jocuri distractive și programe distractive interesante, se oferă serviciile de bonă pentru ca și părinții să se poată relaxa în lipsa mult iubiților lor copilași.

Totodată, în Grecia există și hoteluri în care este aplicat un program întreg pentru elevii claselor primare și medii, așa numitele cluburi SALUT. Despre aceasta vă vom vorbi în continuare.

Ce înseamnă clubul SALUT?

Este vorba despre programe cu jocuri de animație elaborate pentru trei categorii de vârstă: pentru copii cu vârsta de 4-6 ani, 6-11 ani, 11-14 ani. Programul este elaborat de pedagogi și este orientat nu doar pentru a distra copiii, dar și pentru a-i învăța ceva nou, a-i captiva, a le face vacanța cu adevărat interesantă. Toți animatorii pentru copii au studii pedagogice superioare ori sunt încă studenți la Universitatea Pedagogică (studenți ai anului 4). Înainte de a începe lucrul, ei frecventează cursurile privind siguranța vieții copiilor și cursuri de acordare a primului ajutor medical. La prima vizită a clubului, părinții sunt rugați să completeze o anchetă. În anchetă părinții indică nu doar numele și vârsta copilului, dar și eventualele reacții alergice, contraindicații de ordin medical, de asemenea, particularitățile psihologice ale copilului.

Ce include acest program ?

Pentru copii:

 • jocuri pe plajă (creative, educaționale și sportive);
 • jocuri de autor (vânătoarea de fotografii, căutarea comorilor, strategii militare);
 • mini-disco
 • program de fitness
 • săptămâni tematice, desigur, mini-clubul, cum fără el?

Unde vă puteți odihni cu copilul-elev în Grecia

pentru adolescenți și maturi:  

 • Jocuri comice
 • Jocuri de masă
 • Jocuri de salon
 • Jocuri de autor
 • Jocuri de artă (posibilitatea de a te cufunda într-o altă realitate, de a descoperi în sine noi abilități, de a te vedea din altă perspectivă)
 • Program de fitness
 • Studio de coregrafie
 • Show seral (karaoke, parodii ale programelor TV populare)
 • Clubul jucătorilor nocturni (”Mafia”, ”Detectiv”, ”Asasinul principial”, ”Ryuhi”)
 • Programe animate nocturne.

Cum trebuie să fie hotelul pentru ca în el să apară clubul SALUT?

În primul rând, hotelul trebuie să aibă un teritoriu adiacent mare și verde. Fiți de acord, va fi incomod să porniți la o vânătoare de fotografie în tocuri pe o suprafață de doar 5 metri pătrați.

În al doilea rând, la câțiva pași de la hotel trebuie să fie o plajă curată cu pantă lină de nisip în apă – copiilor trebuie să le fie confortabil.

În al treilea rând, restaurantul hotelului trebuie să ia în considerați gusturile culinare ale celor mai mici clienți – terciuri la micul dejun, supe la prânz și cină, mâncarea fast-food nu trebuie să se regăsească pe masa celor mici, doar bucate sănătoase, benefice și gustoase, de asemenea, multe fructe și legume de sezon.

Și, evident, colaboratorii hotelului, de la recepție, în restaurant și în bar trebuie să cunoască rusa pentru ca copiii să poată comunica cu ei, astfel ca părinții să aibă răgaz.

Unde vă puteți odihni cu copilul-elev în Grecia

Evident, toate hotelurile activează în baza principiului ”all inclusiv”, atât de drag părinților, care cel puțin la odihnă, nu trebuie să se gândească ce să-i dea copilului să mănânce, să bea și cum să-l distreze.

În obligațiunile animatorilor nu intră obligațiunile bonelor, însă, acestea vor fi ușor de găsit în hotel pentru o plată suplimentară nesemnificativă.

Unde în acest an activează cluburile SALUT?

Locația     Denumirea hotelului 

Termenii de activitate ai
Animației Club SALUT! în 2014

Corfu Club SALUT!-Gelina Village 5* 21 mai - 30 septembrie
Zakynthos  Club SALUT!-Miro Zante Imperial 4* 01 iunie - 15 septembrie
Rhodes  Club SALUT!-Porto Angeli Beach Resort 4* 01 iunie - 20 septembrie
Chalkidike Kassandra Club SALUT!-Simantro Beach 5* 19 mai - 30 septembrie
Creta Club SALUT!-Sirens Beach 4* 19 mai - 30 septembrie
Kos Club SALUT!-Sovereign Beach & Spa 4* 24 mai - 30 septembrie
Peloponez Club SALUT!-Sunrise Village 4* 01 iunie - 15 septembrie
Santorini  Club SALUT!-Thalassa Sea Side Resort & Suites 3*+ 26 mai - 14 septembrie