Cum să-ți decorezi casa cu luminițe de Crăciun anul acesta. 30 de idei

Cum să-ți decorezi casa cu luminițe de Crăciun anul acesta. 30 de idei

Crăciunul ne aduce o mulțime de motive să fim fericiți. Iar una dintre micile bucurii este ocazia de a folosi fermecătoarele instalații luminoase.

Cum să-ți decorezi casa cu luminițe de Crăciun anul acesta. 30 de idei

Luminițele de Crăciun oferă acea atmosferă festivă pe care o iubim cu toții, de la mic la mare. Beculețele colorate ne înveselesc și ne amintesc de fiecare dată când le privim că este o perioadă specială a anului. 

Iar când vine vorba de modalitățile în care pot fi folosite instalațiile luminoase pentru a decora casa de Sărbători, variantele sunt nenumărate. În afară de împodobirea bradului și a ferestrelor cu luminițe, le mai poți folosi pentru a crea elemente de decor inedite.

De exemplu, poți așeza luminițele în boluri din sticlă transparentă. Vei obține efectul unui vas plin cu licurici luminoși. În acest caz poți folosi instalațiile cu baterii, cu lumină albă sau galbenă. Vor arăta excelent atunci când stingi lumina în cameră. 

Dacă locuința ta are scară interioară, poți așeza pe fiecare treaptă câte un felinar luminos.

Acestea ar putea fi realizate din sticlă sau din hârtie perforată. 

În cazul în care nu îți place să decorezi cu instalații luminoase la exterior, o opțiune este atașarea luminițelor de Crăciun pe o perdea. Vei obține o cascadă de lumină, acoperită cu un voal de perdea, care va fi vizibilă atât din interior, cât și din exterior. Cele mai potrivite pentru acest stil sunt beculețele incolore din led, care nu se încălzesc.

O altă variantă interesantă este folosirea unor figurine luminoase în locul instalațiilor clasice de beculețe. De asemenea, poți crea singură figurine din carton sau hârtie decupată pe care să le luminezi cu ajutorul instalațiilor.

Sursa: eva.ro