Natural sau artificial? Ce brad să aleg?

Cu paşi rapizi se apropie Crăciunul, şi deşi nu avem parte încă de zăpadă spiritul sărbătorilor pluteşte în aer. Şi ce fel de sărbători de iarnă fără pomul de Crăciun?

În fiecare an însă ne confruntăm cu aceeaşi dilemă: ce fel de braduţ să alegem? Mai înalt sau mai mic? Artificial sau natural? Timpul ne presează şi aceste întrebări trebuie să-şi găsească răspunsul cât mai curând. Aşadar alegerea bradului nu este o misiune deloc uşoară.
Noi am enunţat mai jos câteva dintre avantajele şi dezavantajele bradului artificial şi a celui natural, iar alegerea vă aparţine.

De ce să optaţi pentru un brad artificial?

Pentru că veţi cheltui mai puţin
Un brad artificial poate fi folosit între 6-9 ani la rând, chiar şi mai mult. În plus,  dacă veţi căuta mai bine, cu siguranţă veţi găsi brazi artificiali chiar mai ieftini decât cei naturali. De asemenea veţi economisi timp şi nervi, deoarece nu va mai fi nevoie ca în fiecare an să vă înghesuiţi prin magazine sau pieţe pentru procurarea simbolului de Crăciun.

Pentru că aveţi de unde alege
Piaţa propune un sortiment foarte larg de forme, mărimi, culori pentru brazii artificiali, aceştia pot fi cumpăraţi  chiar şi deja împodobiţi. Pentru cei care susţin că brazii artificiali nu au miros „de brad”, avem o noutate... există deja în vânzare brazi artificiali cu miros, iar dacă dvs. aveţi unul deja procurat ,dar nu miroase, puteţi folosi spray special cu miros de brad, care, de asemenea se află deja în comerţ.

Nu veţi avea casa plină cu ace de brad
Cu siguranţă gospodinele vor aprecia unul din avantajele bradului artificial, şi anume faptul că acesta nu lasă spini prin casă. Aşadar optând pentru un brad artificial nu va fi nevoie să curăţaţi mai apoi după ce îl veţi dezinstala.

Pentru că îşi păstrează frumuseţea pe tot parcursul sărbătorilor
Dacă brazii naturali se încep a îngălbeni după 3-4 zile (depinde când a fost tăiat), cei artificiali, rămân la fel de pufoşi şi verzi oricât este nevoie. Aşadar simbolul Crăciunului va fi într-adevăr unul de poveste cu o formă şi culoare perfectă.

De ce să NU optaţi pentru un brad artificial?

Pentru că are nevoie de spaţiu de depozitare
Indiferent dacă aţi ales un brad înalt sau unul micuţ, oricum după sărbători va trebui să-l dezasamblaţi şi sa-l puneţi la păstrare până anul viitor. Acest fapt este un incovenient mai ales pentru cei care au apartamnete mici, în care fiecare centimetru contează.

De ce să optaţi pentru un brad natural?

Dacă nu vă imaginaţi sărbătorile fără mirosul natural de brad
Un brad natural îşi menţine mirosul 7-8 zile, deci nu veţi avea nevoie de spray-uri  pentru a menţine atmosfera de sărbătoare.

Nu trebuie strâns şi depozitat
În cazul brazilor naturali, aceştia nu trebuiesc depozitaţi pentru anul viitor, prin urmare nu ocupă loc în casă sau apartament.

Puteţi alege un brad în ghiveci
Această opţiune este mai ales pentru cei care sânt împotriva tăierii brazilor. Un braduţ natural în ghiveci va reda pe deplin atmosfera de sărbătoare dar aveţi grijă, brazii nu iubesc umiditatea scăzută şi căldura. După sărbători îl puteţi planta în grădină sau undeva în parc sau pădure.

De ce să NU optaţi pentru un brad natural?

Trebuie să-l cauţi mult pe cel potrivit
Deoarece brazii naturali nu au întotdeauna o formă perfectă trtebuie să căutaţi mai mult timp, până veţi găsi într-adevăr unul care să vă placă.

Are nevoie de condiţii speciale
Brazii naturali au nevoie de condiţii speciale. Asta înseamnă că nu trebuie pus într-o cameră caldă cu umiditate scăzută, deoarece acesta se va usca repede şi-i vor cădea acele. Această regulă este valabilă şi pentru brazii în ghiveci.

Este nevoie să faceţi curăţenie după el
Oricât de atenţi veţi fi la condiţiile în care veţi plasa bradul, acesta oricum va lasa spini în urma lui. 

Oricare va fi opţiunea dvs. aveţi grijă să împodobiţi brăduţul şi să-l aşteptaţi cuminţi pe Moş Crăciun. 

Sursa foto: http://www.hdwallpapersinn.com