Valencia, Constanța sau Florența. Vezi 5 orașe, ale căror nume sunt purtate de femei

Valencia, Constanța sau Florența. Vezi 5 orașe, ale căror nume sunt purtate de femei

Înainte de a aduce pe lume un copil, viitorii părinți se gândesc serios la un nume pentru micuțul lor. E o adevărată provocare, deoarece atât mama, cât și tata pot fi nehotărâți. Unii preferă prenume tradiționale, alții se inspiră din filme sau cărți, iar pentru mulți dintre ei totuși nu este deloc ușor să aleagă un nume frumos și potrivit copilului. Rar întâlnite, există denumiri de orașe, care au devenit nume pentru femei. Vezi mai jos câteva dintre cele mai cunoscute!

1. Alba-Iulia este municipiul de reședință al județului Alba, Transilvania, România.

Numele de fată Alba este de origine românească și are semnificația de „auroră”, „zori”. Alba este vechea denumire dată de galezi Scoției. Ca formă feminină a adjectivului „albus” înseamnă alb. În limba germană semnifică „elf” - o persoană cu puteri supranaturale. 

Numele de fată Iulia înseamnă „divinitate”, „lumina cerului”. Uneori, Iulia se dovedește a fi comunicativă, entuziastă, curioasă, cochetă, adaptându-se cu ușurință oricărei situații. Alteori, Iulia este răbdătoare, muncitoare și conștiincioasă, având nevoie de singurătate pentru a se regăsi. Este atrasă de domeniile: finanțe, economie, gestiune sau administrație.

2. Florența este Capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența, care atrage anual milioane de turiști.

Numele de fată Florența este de origine latină, provine din latinescul „florens” și înseamnă „prosper”, „înfloritor”. Acest nume este rar întâlnit și are o impozanță aparte. Femeia cu numele Florența e adesea o limfatică și trece prin perioade de activitate intensă. Acesteia îi lipsește uneori voința, însă e suplinită de tenacitate.

3. Constanța este unul dintre cele cele mai vechi orașe atestate de pe teritoriul României. Este cel mai mare port din bazinul Mării Negre și se află pe locul 4 în Europa.

Numele de fată Constanța este o variantă a numelui Constantina. El a fost format pe baza adj. „constantis” ce înseamnă „constant” sau „ferm”, participiul verbului lat. „consto” - a fi „ferm” sau „puternic”, compus al verbului „sto” -  „a sta”, după model grecesc. 

Variante românești: Tachița, Costachița, Cota, Tica, Ticuța, Costila, Costița, Codina, Cota, Coca etc.

Variante internaționale: Fr. Constans, Constance, it. Constanzo, Constanza, germ. Eonstanze (hipoc. Stanzi), sp. Constancia, rus. Eonstantina, magh. Eonstancia, Eonstan-tina etc.

4. Verona este cel mai romantic oraș al Italiei, numit „Orașul lui Romeo și al Julietei”.

Numele de fată Verona este derivat de la numele „Veronica” și înseamnă „Adevărata icoană” sau „Adevăratul chip”. Persoanele care au acest nume sunt predispuse la stres.

5. Valencia este Capitala Vechiului Regat al Provinciei Valencia, Spania. Este un oraș vechi, care a devenit o metropolă cu multe lucruri fermecătoare de oferit vizitatorilor săi.

Numele de fată Valencia este de origine spaniolă și semnifică „putere”, „curaj”.

Sursa: MamaPlus.MD