Cea mai nocivă băutură pentru femeile, care planifică conceperea unui copil

Cea mai nocivă băutură pentru femeile, care planifică conceperea unui copil

Din cauza consumului mare de coca-cola cu o săptămână înainte de concepere, crește riscul dezvoltării diabetului zaharat la viitoarele mame.

Cea mai nocivă băutură pentru femeile, care planifică conceperea unui copil

Pe parcursul a 10 ani au fost investigate peste 13 mii de femei. Specialiștii au analizat factorii de risc, activitatea, obișnuințele nocive, consumul băuturilor dulci gazate, regimul de alimentație, istoria de familie a diabetului. S-a constatat, că dezvoltarea diabetului în perioada sarcinii depinde de frecvența consumului băuturilor gazate de viitoarea mamă până la concepere. 

Una din cele mai răspândite complicații în timpul sarcinii este considerat diabetul gestațional. Mama și bebelușul sunt supuși unor astfel de riscuri, precum obezitatea, diabetul timpuriu și intoleranța la glucoză. Din cauza consumului mare de coca-cola, zahărul mai repede se absoarbe în sânge, în organism apare răspunsul plasmei la glucoză, fiind afectată activitatea beta-celulelor. De asemenea, oamenii de știință au stabilit, că din cauza dozelor mari de zahăr prezentă în băuturile gazate apare disfuncția beta-celulelor pancreasului, care produc insulina.

Acest studiu – este încă o confirmare a faptului, că femeile trebuie să aibă o atitudine serioasă față de regimul său alimentar și să consume doar produse sănătoase și benefice pentru sănătate încă la etapa de planificare a sarcinii.

Distribuie articolul: