Cei mai mulți dintre voi, cu siguranță, nici nu știați de unele fapte despre sarcină. Despre ele a povestit Mary Jane Minkin, un obstetrician-ginecolog cu experiență și cercetător la Yale School of Medicine.

Știai că... 10 lucruri interesante despre sarcină

1. Prima ecografie în timpul sarcinii va fi transvaginală.

În filme, suntem obișnuiți să vedem o femeie care stă pe canapea, cu burtica la vedere, iar medicul pune un sensor pe abdomen și afișează imaginea pe ecran.

Acest așa-numit senzor transabdominal, este utilizat pentru ultrasunete în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. În primul trimestru, senzorul este introdus în vagin.

2. Sexul nu poate provoca ruperea apei, dar sperma poate.

Aceasta se întâmplă pentru că sperma conține prostaglandină. În orice perioadă de gestație, introducerea prostaglandinei determină o reducere a miometrului care, în rezultat, provoacă avortul sau nașterea.

3. Capul copilului nu se poate lovi de capul penisului în timpul sexului.

Cervixul este, de obicei, închis până la sfârșitul sarcinii și chiar și atunci când începe să se deschidă, aceasta nu este o problemă. Copilul înoată în lichid. În jurul copilului există lichid amniotic. Este ca și cum ai sta într-un balon plin cu apă.

4. Fătul băiat are erecții în uter, dar sperma nu este aruncată.

5. Termenul complet al sarcinii nu este de 40 de săptămâni, dar de 38.

Ginecologii numără 40 de săptămâni sau 280 de zile de sarcină de la data declanșării menstruației, deși, în realitate, în primele două săptămâni ale acestei perioade, mama nu era însărcinată.

6. Atunci când se află în burtică, plămânii copilului sunt plini de lichid amniotic (care este, de fapt, urina proprie) și fătul îl respiră.

7. Copilul face pipi, dar nu are flatulențe în uterul mamei.

8. Unele femei sunt preocupate sexual pe întreaga perioadă a sarcinii... altele nu. Sunt caracteristici individuale.

9. Copilul aude totul din burtică.

Oamenii de știință știu asta cu siguranță. Însă, dacă distinge vocile, cercetătorii încă nu au descoperit.

10. Poți fi însărcinată aproximativ un an.

Acest lucru se întâmplă dacă se produce superfetarea. Acesta este un fenomen foarte rar. Drept rezultat al superfetării în timpul sarcinii, femeia rămâne însărcinată din nou: adică, conceperea celui de-al doilea copil are loc un pic mai târziu decât debutul primei sarcini.

Știai că... 10 lucruri interesante despre sarcină

Sursa