3 cele mai bune cărți pentru gravide

3 cele mai bune cărți pentru gravide

Ești însărcinată și vrei să afli cât mai multe lucruri despre minunata perioadă care te așteaptă? Magazinul online bookstore.md îți propune 3 cele mai bune cărți, pe care trebuie să le răsfoiască fiecare viitoare mămică!

3 cele mai bune cărți pentru gravide

Tu. În așteptarea unui bebeluș. Ghid pentru o sarcină sănătoasă și fără probleme.

Autori: Dr. Michael Roizen, Dr. Mehmet Oz
Editura: Curtea Veche
Preț: 238 lei

V-ați fi imaginat vreodată că sarcina poate fi la fel de elegantă ca valsul, la fel de impetuoasă ca salsa și la fel de zbuciumată ca twistul? Iată metafora de la care pornesc, animați de ingeniozitatea și spiritul năstrușnic dintotdeauna, celebrii medici americani Michael Roizen și Mehmet Oz. Însă, ca în toate artele, este nevoie de un coregraf talentat și priceput, care să urmărească și să perfecționeze pașii protagoniștilor, intervenind la nevoie. Iar autorii și echipa lor de colaboratori sunt extrem de avizați să ofere sfaturile cele mai competente, pentru ca dansul să se desfășoare în deplină armonie.
Cum rolul cel mai important îi revine viitoarei mame, de-a lungul cărții, cei doi „coregrafi“ o vor ghida pas cu pas. Totul începe cu felul în care ea ar trebui să se alimenteze, să-‑și controleze emoțiile și să-și antreneze trupul, căci acestea vor influența sănătatea pruncului, şi se încheie cu modul cel mai judicios de a face față travaliului și nașterii, dar şi cu alegerea optimă a personalului medical...
Deoarece autorii tratează exhaustiv aspectele aferente unei sarcini și nașteri lipsite de neplăceri, lectura întregii cărți devine indispensabilă pentru orice tânără însărcinată care dorește să devină o „dansatoare“ desăvârșită – odată cu inegalabila fericire de a fi mamă.

3 cele mai bune cărți pentru gravide

Jurnal de sarcină. Sfaturi pentru o naștere fără frică și pentru un bebe sănătos

Autor: Ligia Pop
Editura : Curtea Veche
Preț: 259 lei

Bine cunoscută specialistă în dieta raw vegană, autoare a mai multor volume culinare de succes axate pe „hrana vie“, Ligia Pop ne oferă de această dată o carte inedită, împărtăşindu-ne o experienţă fascinantă din viaţa personală – este vorba despre naşterea propriei sale fetiţe, Sophie Vanessa. Considerând că aducerea pe lume a unui copil constituie cel mai important şi mai emoţionant eveniment din existenţa unui cuplu, autoarea a adunat asiduu, timp de peste un deceniu, informaţii care aveau să-i fie de folos în cursul sarcinii şi, ulterior, în creşterea bebeluşului. Deoarece, dincolo de teorie, le-a pus nemijlocit în practică, Ligia Pop doreşte ca pe această cale să le ajute pe tinerele care se pregătesc să devină mame, oferindu-le o mulţime de îndrumări.

În jurnal sunt descrise în detaliu etapele sarcinii, este etalată o paletă largă de sfaturi legate de o naştere uşoară, naturală şi fără dureri, precum şi relatări amănunţite ce acoperă primele luni de viaţă ale fetiţei nou-născute. Totodată, sunt trecute în revistă aspectele care au făcut mai facilă parcurgerea tuturor acestor perioade de permanente, uimitoare, schimbări fizice şi psihice.

Fidelă principiilor sale privind o alimentaţie sănătoasă, preponderent vegană şi axată pe crudităţi în starea lor naturală, autoarea nu omite prezentarea unora dintre reţetele sale preferate, furnizând nenumărate informaţii utile despre alimentele bogate în substanţe nutritive, acelea care îşi dovedesc adevărata valoare mai ales în cazul femeilor însărcinate şi al celor care alăptează.

Excelent ilustrată cu fotografii ale autoarei în diversele etape descrise, dar şi ale alimentelor şi produselor care i-au fost de ajutor, cartea se doreşte un ghid ce prezintă mai multe opţiuni, din care tinerele cupluri care îşi doresc un copil pot alege varianta care li se potriveşte – căci, aşa cum spune autoarea, „fiecare familie este unică în felul ei“, iar oricare mamă trebuie să se simtă liberă să aleagă ce crede că e adecvat pentru echilibrul, sănătatea şi armonia sufletească ale ei şi ale odorului său, aflat la primii paşi în viaţă.

3 cele mai bune cărți pentru gravide

Homeopatie. Femeia însărcinată

Autor: Dr. Claudette Rocher

Editura: Curtea Veche

Preț: 96 lei

Consideraă multă vreme un tabu, medicația femeii însărcinate a fost evitată sistematic, deoarece dăuna sănătății fătului și a mamei. Laboratoarele farmaceutice Boiron detabuizează această interdicție seculară, creând produse homeopatice pentru îngrijirea în timpul sarcinii. Lucrarea de față este un ghid complet al acestor medicamente homeopatice (care sunt prezentate înpreună cu indicațiile clinice) și al patologiilor cărora li se adresează. 

Volumul Homeopatie. Femeia însărcinată este util pentru medici, farmaciști, precum și pentru fiecare viitoare mămică interesată e ameliorarea neplăcerilor care apar în perioada sarcinii. 

"Homeopatia vindecă un procent de cazuri mai mare decât orice altă formă de tratament și nu există nicio îndoială că este mai sigură și mai ieftină." Mahatma Gandhi

3 cele mai bune cărți pentru gravide

Cărțile pot fi găsite pe www.bookstore.md, cu livrare gratuită în municipiul Chișinău, iar din 14 octombrie – și în librăria BookStore din Zity Mall.