Sunt permise femeilor însărcinate? Laptopul, cuptorul cu microunde și alte aparate de uz casnic

Sunt permise femeilor însărcinate? Laptopul, cuptorul cu microunde și alte aparate de uz casnic

-
//
29.04.2014

Cum acţionează aparatele de uz casnic și cele electronice asupra orgsanizmului viitoarei mame şi a copilului? Cum vă puteţi proteja de radiațiile electromagnetice dăunătoare?

Sunt permise femeilor însărcinate? Laptopul, cuptorul cu microunde și alte aparate de uz casnic

Ieşiţi din "câmp"

Viața modernă este de neimaginat fără aparate. În fiecare zi folosim " minunile tehnologiei. " Uscăm părul, călcăm lucrurile, fierbem apa, încălzim prînzul în grabă, privim la TV. Suntem mereu în contact prin intermediul telefoanelor mobile și Internetul ne ajută să fim cu toate la curent. Care este cealaltă parte a vieții mobile? Se știe, că ea există întotdeauna.

"Prietenii și ajutoarele " noastre ne radiază cu undele electromagnetice. Efectul lor asupra organismului mamei şi viitorului copilul sunt bine studiate. Omul de știință rus Danilevski, cu 115 ani în urmă a constatat că sistemul nervos răspunde la acțiunea câmpului electromagnetic, ca o antenă de la radio. Copii la orice etapă de dezvoltare, inclusiv cea prenatală, sunt deosebit de sensibili la undele "rele".

Orientări

Interacțiunea frecventă a viitoarei mame cu obiectele electronice o fac lentă şi iritabilă. Ar putea să se agraveze răcelile şi să se perturbze somnul. În timp ce așteaptă copilul sunt atît de necesare puterile pentru amîndoi. Nu refuzaţi folosirea lucrurilor obişnuite, doar  să fiţi vigilenți și să le reduceţi la minimum "discuţiile" la telefoane și cuptorul cu microunde. Luaţi ca punct de reper recomandările OMS, nivelul permis de intensitate a câmpului electromagnetic, care este egal cu 0.3-0.4 microtesla (MT). Acest "val " se referă la un agentul cancerigen din clasa 2B - un domeniu foarte concentrat. Dar, de exemplu, fierul de călcat să-l atribuiţi acestei categorii este greșit şide mers pe jos, cu un copil mic în apropierea liniilor electrice, chiar în parc tot nu este permis!

Sunt permise femeilor însărcinate? Laptopul, cuptorul cu microunde și alte aparate de uz casnic

Analiza detaliată

Cuptorul electric funcţionează pe baza energiei microundelor. Această radiaţie este cea mai nedorită pentru corpul nostru. La o distanță de 30 de cm, se creează un câmp de până la 8 Mt. Alegeţi aparate cu o protecție specială în formă de screening. Nu staţi lângă un cuptor cu microunde în funcție. Ceainicul electric inclus poate fi periculos şi la o lungime de braț  Deci, în timp ce așteptaţi apa să fiarbă nu staţi prin preajmă. Aspiratoarele moderne au radiaţiii foarte mari - 100 mT. Dar aceasta este compensată de lungimea furtunului. În orice caz, cel mai bine este de curăţat podeaua cu o mătură sau o lavetă umedă, decît cu zgomotosul curăţător.

De aragaz sau alte aparate păstraţi distanța de un singur pas. Radiația în bucătărie completă fiind de 0.1-0.15 Mt.

Cel mai periculos pentru mamă și copil sunt considerate TV și aerul condiționat. Deci, în timp ce vă aflaţi în așteptarea copilului trebuie să vă protejaţi de TV și să nu abuzați de aparatele de încălzire.

Păstrăm distanța

Ceainicul electric - 25 cm

Plitele electrice - 30 cm

Cuptorul cu microunde - 50 cm

Aspiratoarele - 60 cm

Frigiderul - de la 30 cm până la 1,5 m (cu sistemul anti-înghet)

Maşina de spălat - de la 60 cm până la 1,5 m

Aerul condiţionat - 1,5 m

Televizorul - 1.5 m (cu ecranul mai mare de 29 inch - 2 m)

Sunt permise femeilor însărcinate? Laptopul, cuptorul cu microunde și alte aparate de uz casnic

Undele de la calculator

Multe mame însărcinate lucrează în birouri înainte de concediul de maternitate  și venind acasă își continuă lucrul la calculator. Încercaţi să minimizaţi utilizarea acestuia. Surse majore de radiații - monitorul şi blocul de sistem. Optaţi pentru ecranul LCD. Păstrați distanța: pînă la ochi trebuie să nu fie mai puțin de 50-80 de centimetri. Sistemul de bloc plasaţi-l mai departe . Fiind la locul de muncă, verificați pentru a vedea dacă se mai află în zona şi alte calculatoare vecine cu radiaţie. Distanță de siguranță - 1,5-2 m. Asiguraţi-vă că partea din spate a monitoarelor de la colegi nu se află prea aproape de dvs şi faceţi cite o pauză la locul de muncă - un sfert de oră la fiecare 45-50 de minute.

Laptopul și tableta, în ciuda dimensiunilor sale compacte, emite nu mai puțin ca un computer. Ei au transmiţător Wi - Fi, care produce un câmp de intensitate mare. Nu așezați aparatul pe genunchi. Nu așezați laptopul pe burtă! Prin case a devenit o modă rețeaua Wi - Fi. În casele cu apartamente pot fi numărate până la cincizeci de rețele vecine. Pentru copiii mici, apropierea de o astfel de "pînză electromagnetică" este, de asemenea, nedorită.

OMS împotriva comunicării

Telefonul mobil - sursa de radiații cea mai nocivă din cauza apropierii de creier. Când tubul este poziționat la ureche, o parte a energiei electromagnetice radiate e absorbită de către cap. Creierul nostru interpretează aceste semnale încă 30 de secunde. OMS recomandă ca femeile însărcinate, precum și copii sub 18 ani să refuze acest furnizor de servicii. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aveţi porumbei. Dar totuşi încearcaţi să reduceţi la minimum timpul de conversație - nu mai mult de 3-4 minute pentru fiecare apel.

Dispozitivele hands-free reduc efectele nocive, iar de funcția Bluetooth ar trebui să refuzaţi. Nu utilizați un telefon mobil în loc de un ceas cu alarmă, nu-l puneţi alături de pernă sau nu-l purtaţi în buzunar. Atunci când cumpăraţi, daţi preferință la modelele cu mai puține caracteristici și mai puțină energie. Radiotelefonul trebuie ales cu o rază scurtă de acțiune, radiaţii mai slabe. Cel mai sigur model - staționarul.

Găsiţi  sursa

Conectaţi un radiou obişnuit. Selectați orice undă medie sau lungă, fără nici o stație în cazul în care nu există muzică și emisiuni. Cu acesta apropiaţi-vă  de "detectiv " pentru a lucra alternativ aparatele de uz casnic - TV, cuptor cu microunde, aspirator, frigider. Receptorul va răspunde la nivelul undelor  magnetice. În cazul în care din boxe veţi auzi un zgomot puternic, trosnituri – înseamnă că aproape este un aparat "rău". Și, în timp ce așteptaţi naşterea copilului ar fi bine să vă limitaţi de aplicarea acestuia în viața de zi cu zi.

O abordare bine gîndită

1. Apăsînd butonul " Start" de la mașina de spălat, mergeţi  într-o altă cameră.

2. Nu includeţi mai multe aparate și nu le faceţi inactive .

3. Nu utilizați televizorul ca fundal.

4. Asigurați-vă că canapeaua nu se află lîngă același perete ca și frigiderul din bucătărie. Păstrați o distanță de siguranță.

5.  Dacă este posibil, plasați aparatele electrocasnice mari cu supafeţele radiante spre pereţii nefolosiţi.

6. Asigurați-vă că ușa cuptorului cu microunde se închide perfect, iar sticla nu are microfisuri, altfel microundele pot intra în cameră.

7. Nu cumpăraţi pentru nici un motiv aparate mai puternice.

8. Cît mai puţin posibil folosiţi prelungitoarele. Firele nu ar trebui să fie adunate în noduri.