Cum să programezi sexul copilului? Secrete medicale de la ginecologul Cristina Ipati

Cum să programezi sexul copilului? Secrete medicale de la ginecologul Cristina Ipati

-
//
14.06.2017

Multe cupluri se confruntă cu mici sau mari dileme la capitolul programarea sexului viitorului copil. Fiecare cuplu cu explicațiile sale! Unii își doresc un moștenitor, iar alții o princesă, pentru că așa vor ei, și au o mulțime de argumente în acest sens.

Specialiștii nu critică și nici nu garantează eficiența unei anumite metode care asigură programarea sexului viitorului bebeluș. Cristina Ipati, medic ginecolog la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, vine cu sfaturi și metode care au fost aplicate în lume și sunt bazate pe diverse explicații.

Cum să programezi sexul copilului? Secrete medicale de la ginecologul Cristina Ipati

”Trebuie să clarificăm de la bun început că nu există o metodă sigură și testată științific pentru conceperea unui copil de un anumit sex. Șansele celor două sexe sunt egale în cadrul procesului de reproducere. Ovulul (celula sexuală feminină) poarta întotdeauna doi cromozomi X:X, care sunt mai mari, grei, rezistenți și mai înceți în mișcări în comparație cu cromozomul Y (celula sexuală masculină). Pe când, tatăl copilului deține două celule sexuale X și Y, deci el este și răspunzător de rezultatul final al sexului bebelușului, acordând unul din cei doi cromozomi - X pentru fetite, Y pentru băieței”, a explicat Cristina Ipati.

Fată sau băiat? Cum programăm, totuși, sexul copilului?

  1. Metoda fertilizării in vitro presupune selectarea embrionilor înainte de implantare. Această metodă este considerată amorală, în unele țări chiar interzisă, deoarece este considerat că alegerea sexului viitorului copil înseamnă ”să te joci de-a Dumnezeu”, dar are explicație totală atunci când unul din părinți este purtătorul unor factori genetici negativi, care s-ar putea manifesta numai la unul dintre sexe. Atunci alegerea lor este îndreptățită și are o rată de succes de aproape 100%.
  2. Cea de-a doua metoda de succes este însămânțarea artificială (introducerea spermei în cavitatea uterului). Metoda constă în selecția din spermă a cromozomului necesar: X sau Y, pentru dictarea sexului viitorului copil. Rata de succes este de circa 80% pentru băieței și 72% pentru fetițe. Fertilizarea in vitro implică și costuri destul de mari.
  3. Metoda Shettles este mai subiectivă și cu o rată de eșec mai mare. Aceasta funcționează după principiul: dacă îți dorești o fetiță, ar trebui sa ai un contact sexual cu 2-3 zile înainte de ovulație, astfel încât spermatozoizii Y să nu reziste până la eliberarea ovulului. Iar în cazul în care îți dorești un băiețel, atunci este necesar ca actul sexual să se producă cât mai aproape de ovulație.
  4. Metoda Alimentară presupune că, dacă o viitoare mămică folosește în preconcepțional și în perioada ovulatorie mai multe dulciuri, atunci are șanse mai mari să nască o fetiță. Totodată, dacă aceasta folosește alimente sărate, atunci va aduce pe lume un băiețel. Se mai consideră că dacă femeia în concepție și, mai ales, încă din preconcepție folosește pentru micul dejun mai multe cereale, atunci are mai multe șanse să aducă pe lume un băiețel. Acest fapt a fost constatat în Anglia, unde statisticile au indicat o creștere a nașterilor de băieței la femeile care au consumat zilnic cereale pentru micul dejun.
  5. Perioada zilei în care are loc actul sexual - unele teorii susțin că cei care fac sex noaptea, la apariția lunii, și în zilele impare au toate șansele să aibă un băiețel, iar cei ce doresc fetițe trebuie să aibă relații sexuale la lumina zilei și în zilele pare. Menționez că este prea subiectiv să vă bazați doar pe metoda dată.
  6. Luna. Unii susțin că și fazele lunii își pun amprenta asupra șanselor de concepție a băiețeilor sau fetițelor. Alții consideră că dacă reușești să concepi în perioada de Luna Plină, atunci ai toate șansele să ai o fetiță. Iar concepția în nopțile în care luna nu este plină favorizează sexul masculin.
  7. Poziția sexuală - există specialiști care afirmă că poziția sexuală în care concepi copilul poate influența sexul acestuia.
  8. Calendarul chinezesc - conform culturii chinezești, sexul bebelușului poate fi determinat în baza unui calendar special făcut în urmă cu sute de ani. Acesta poate prezice sexul copilului conform vârstei mamei și lunei în care vrea să conceapă. Multă lume consideră că siguranța metodei atinge chiar și procentul de 90%, dar experții susțin că nu trebuie să îți pui chiar toate speranțele pe această teorie.
  9. Aspectul fizic al parinților – asta chiar este o altă metodă haioasă prin care se presupune că se poate de prezis sexul copilului. Testul oglinzii se bazează pe aspectul fizic al părinților. Se considera că părinții mai carismatici au mai multe șanse să aibă fetițe, decât să aducă pe lume băieței. Totuși, aceasta metoda este pur ipotetica și nu are niciun fundament științific.
  10. Lenjeria intima a partenerului - legendele spun că bărbații care poartă boxeri au mai multe șanse să conceapă fetițe, iar cei care poartă lengerie mai strânsă, au mai mari șanse să conceapă băieței. Dar țin să menționez că este chiar foarte subiectivă și consider că tipul de lenjerie poate influența, cel mult, fertilitatea, dar nu și sexul copilului.
  11. Frecvența actelor sexuale - se presupune că dacă regularitatea actelor sexuale este mai frecventă, atunci cresc șansele să concepi o fetiță.

După cum ați sesizat, există o multitudine de metode și teorii pentru programarea sexului copilului. Vă urăm succes în a le testa și cât mai mulți copii sănătoși!

Cum să programezi sexul copilului? Secrete medicale de la ginecologul Cristina Ipati

Sursa: Mamaplus.MD