Şedinţe cu părinţii: instrucțiuni pentru taţi

Şedinţe cu părinţii: instrucțiuni pentru taţi

-
//
09.04.2014

Prezenţa tatălui la şedinţa cu părinţii în locul mamei - o raritate adevărată. Dar de ce taţii evită aceste activități? Poate că pur și simplu nu știu cum să se comporte sau sunt încrezuţi că, atunci când copilul lor va fi criticat, vor simţi incompetența lor? Vă propunem să privim mai ușor la situație. Citiţi mai departe instruirea pentru taţii, care merg la o şedinţă cu părinţii.

Şedinţe cu părinţii: instrucțiuni pentru taţi

De ce nu vor

În primul rând, tatăl trebuie să înțeleagă: şedinţa cu părinţii - acest lucru nu este o manifestare de furie pe scară largă a directorilor și cadrelor didactice în ceea ce privește copilul, ci un dialog constructiv. Procesul este conceput pentru a aduna împreună părinții și profesorii şi pentru rezolvarea în comun a problemelor existente.

Chiar dacă predomină personalul feminin, sentimentul de neliniște, părerea că participarea la astfel de adunări: nu este masculină - pentru un tată iubitor nu ar trebui să fie un motiv să se eschiveze de la şedinţe. De ce? Principalul lucru este să se înțeleagă că – cea mai mare oportunitate este de a afla cum trăiește copilul în afara casei, care îi sunt cerinţele, în cazul în care el are dificultăți ei pot întreba dacă el necesită ajutorul tatălui.

Setul de reguli pentru părinții adevăraţi

Dacă curajul pentru un astfel de act eroic e găsit, tații ar trebui să știe că în ochii frumoasei sale jumătăţi, ei vor apărea ca eroi și ca exemplu, ar trebui  ştie că nu toţi soții sunt atât de zeloşi. Dar ar trebui să mai ştiţi că şi atitudinea cadrelor didactice faţă de copil și familia dumneavoastră ca un tot întreg s-ar schimba într-un mod mai bun. Deci, care sunt regulile de conduită:

• Nu luați şedinţa cu părinţii ca pe un proces. De la tată se cere doar în liniște să asculte, uneori să dea din cap și din timp în timp să spună ceva din categoria "da, desigur, aveţi dreptate."

• Cel mai bine este să luați un loc în rândul din mijloc, veţi fuziona cu succes printre părinţii respectabili. Fiţi gata să ascultaţi cu atenție și dacă este necesar -schițaţi ce s-a spus. Înregistrarea meticuloasă a profesoarei, cu siguranţă va face să "cadă o lacrimă" la doamnele din jur.

• Observînd privirea profesorului, nu coborîţi ochii și nu-i întoarceţi, în cazul în care nu este vorba despre dv. Calm și cu încredere priviţi profesorul.

Când se vorbeşte despre copilul dumneavoastră, nu vă prefaceţi că nu aţi auzit. Simțiți-vă liber pentru a asculta laudele și criticile și încercaţi apoi să răspundeţi cu emoții minime.

• Nu vă faceți griji dacă vi se cere să rămâneţi după şedinţă. Cel mai probabil problema ţine de natură tehnică sau materială.

• Nu întârziaţi şi nici nu chiuliţi de la întâlnirile părinte-profesor. Mai bine faceţi contrariul, veniţi  mai devreme pentru a vorbi cu profesorii și reţineţi-vă după şedinţă, specificând cu atenție ce probleme pot apărea sau au apărut în procesul de educație, la ce este important să se acorde atenție.

Cu alte cuvinte, tații trebuie să reţină: ei nu sunt copii și, astfel, să manipulaţi cu ei,  nu este ușor. Nu vă fie frică să vorbiţi în public sau să puneţi întrebări"concrete", care se referă la copilul dumneavoastră. Dar ascultaţi şi de ceea ce spun profesorii ar fi necesar, poate că este această corecție la timp și adecvată comportamentului copilului, va rezolva multe probleme în viitor.