7 alimente norocoase pentru masa de Revelion

7 alimente norocoase pentru masa de Revelion

Se spune că unele alimente aduc noroc, așa că trebuie să se regăsească pe masa de sărbătoare, iar altele, din contra, aduc nenorocire și ar fi bine să le ocolim în noaptea dintre ani. Îți propunem câteva idei de bucate sănătoase și gustoase, pe care trebuie să le consumi ca să-ți meargă bine în noul an!

7 alimente norocoase pentru masa de Revelion

- Legumele verzi

Se spune că legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru că seamănă cu banii. Sunt și pline de vitamine și minerale deci nu ai de ce să le eviți.

- Fasolea, aliment sănătos și bănos

Precum salată sau alte verdețuri și fasolea semnifică bani, și anume monedele. Indiferent dacă alegi lintea, mazărea sau fasolea uscată va fi bine pentru sănătatea ta, și te vei reface mai ușor după nenumăratele pahare de șampanie.

- Macaroanele și cerealele, alimente sănătoase care simbolizează viață lungă

Macaroanele și cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieți lungi și abundente. Fabricate din hrișcă, tăițeii sobă sunt o mare sursă de fibre. O altă propunere bogată în fibre este o porție de orez risotto.

- Pește

Peștele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamănă cu banii și peștii se găsesc în bancuri ceea ce simbolizează de asemenea ideea de abundență. Lăsând la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutriționale. Peștele gras (somonul și tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esențiale Omega 3. Peștele mai slab este o sursă indicată de fibre.

- Mexicanii consideră strugurii alimente sănătoase și norocoase

De Revelion trebuie să consumați cât mai multe fructe. Mexicanii mănâncă câte un bob de strugure pentru fiecare lună a anului următor. Dacă este amar sau stricat, veți știi să aveți grijă în luna respectivă a anului. Nenumăratele semințe ale rodiei semnifică prosperitatea. Smochinele simbolizează fertilitatea. Consumați un fruct dacă aveți poftă de o gustare sănătoasă.

-  Porcul rotofei inspiră avuție

Porcul este un simbol norocos pentru că este rotofei și inspiră avuție. Chiar dacă este o carne grasă, poate fi folosită cu măsură măcar pentru a da gust. Nu trebuie să manancati neapărat șorici pentru noroc, puteți alege părți mai puțîn grase ale porcului și prepară din ele mâncăruri foarte delicioase.

-  Tortul simbolizează veșnicia

Deși nu se poate consideră sănătos și este chiar contraindicat în toate dietele pentru slăbit, puțînă indulgență este de înțeles în noaptea de Revelion. Tortul te va ajută să mai scapi de stres. Mai mult, prăjiturile în formă circulară sunt simbolul veșniciei.

Sursa: dcnews.ro