Ardei pentru umplut la borcan

Ardei pentru umplut la borcan

Dacă ai pofticioși printre membrii familiei, ar fi bine să te pregătești de cu vară pentru iarnă. Cu siguranță, nu ți-i a da un pumn de bani în sezonul rece pentru câțiva ardei grași, buni de umplut. De aceea, îți recomandăm să îi pui la borcan.

Ardei pentru umplut la borcan

Pentru 3 kg de ardei conservați sunt necesare 2 kg de roșii, frunze de țelină și de pătrunjel, sare.

Alege ardei roșii, galbeni sau verzi de mărime mijlocie, spală-i, îndepărtează-le cotoarele, semințele și nervurile din interior. Pune-i pe rând cu o strecurătoare în apă cu sare clocotită pentru 1-2 minute. Din roșii pregătește un bulion mai legat, combină-l în părți egale cu apa în care ai opărit ardeii și după 5 minute de clocote, dă vasul la o parte, pune frunze de pătrunjel, de țelină și sarea. Pune ardeii unul în altul, așează-i în borcane de 1-2 l, umple cu bulionul fierbinte, leagă cu celofan sau pune capace. Sterilizează borcanele pe baie de aburi 30 de minute și lasă-le acoperite cu o pătură, să se răcească încet până a doua zi.

Sursa: costachel.ro