Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

Pentru mulți dintre noi, brânzoaicele reprezintă savoarea copilăriei, iar făcute din mălai, aceste chifteluțe cu brânză sunt și foarte folositoare.

Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

MOD DE PREPARARE

1. Omogenizați brânza într-un bol adânc. Adăugați oul, zahărul pudră, crupele de griș și făina. Amestecați bine și adăugați smochinele tăiate în bucățele mici și nucile mărunțite.

Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

2.Turnați pe masă sau pe un fund făină de porumb (mălai), formați 12 brânzoaice și presărați-le bine cu făină pe toate părțile.  

Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

3. Încălziți în tigaie puțin ulei și prăjiți brânzoaicele la foc mediu pe toate părțile, până se rumenesc frumos. Reduceți focul și continuați să prăjiți la foc mic încă vreo două minute, cu capacul pus. Sau aranjați brânzoaicele pe o tavă și dați la cuptorul încălzit bine timp de proteinelor hidrolizate două-trei minute, pentru a obține brânzoaice mai pufoase.

Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

4. Înainte de servire adăugați smântână, câteva bucățele de smochine și presărați cu zahăr pudră. Poftă mare!

Brânzoaice cu făină de porumb, nuci și smochine

Sursa