Brioșe aromate de Crăciun

Brioșe aromate de Crăciun

Pentru că sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, food bloggerița Liuba Florica îți propune o rețetă de brioșe aromate cu mandarine, însiropate cu lichior.  Un desert perfect pentru ziua de Crăciun.

Ingredientele:

  • 150 g unt, tº camerei;
  • 150 g zahăr;
  • 3 ouă, tº camerei;
  • 250 g făină;
  • 1 lingură praf de copt;
  • zestul de la o portocală;
  • 2 linguri suc de portocală proaspăt stors;
  • lichior (pentru însiropare);
  • zahăr pudră (pentru decor).

Mod de preparare: 

1. Pentru început pregătim tava de copt brioșe. Brioșele le vom coace în păhăruțe speciale din hârtie pergament.

2. Apoi, setăm rola la 175º.

3. Într-un bol, amestecăm, cu ajutorul degetelor, zestul de la o portocală cu zahărul, până când acesta începe să se umezească și se aromatizează intens. Apoi, adăugăm untul și amestecăm totul cu mixerul până obținem o compoziție cremoasă, deschisă la culoare.

4. După care, adăugăm pe rând ouăle și sucul de portocale.

5. Încorporăm praful de copt și făina. Nu uităm s-o cernem în prealabil.

6. Aluatul obținut îl turnăm în păhăruțele pentru brioșe. Umplem păhăruțele doar pe jumătate cu aluat, dat fiind că, acesta se va ridica în timpul coacerii.

7. Tăiem mandarinele felii și decorăm fiecare brioșă cu o felie.

8. Coacem brioșele în rola încinsă pentru aproximativ 20 minute sau până când acestea sunt gata.

9. După ce brioșele s-au copt, le lăsăm să se răcorească, după care înlăturăm păhăruțele de hârtie.

10. Opțional, fiecare brioșă poate fi însiropată cu lichior. Pentru aceasta turnăm puțin lichior într-un bol și înmuiem fundul fiecărei brioșei în acesta.

Sursa: floricacuisine.com

Distribuie articolul: