Cartofi carbonara, odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

Cartofi carbonara, odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

-
//
23.01.2018

Cei care iubesc pastele carbonara se vor îndrăgosti și de rețeta asta. E o variantă ideală pentru un prânz în familie.

O mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.

Cartofi carbonara, odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

INGREDIENTE:

* 1kg cartofi

* 150g carne de curcan

* 1 ceapă mică

* 300 ml smântână

* 100 g de parmezan

* 1 ou

* sare și piper

* pătrunjel tocat (opțional)

* 2-3 felii de bacon

* unt

PREPARARE:

Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt. Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești: curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se lasă 10-15 minute la fiert, în funcție de mărime.

ATENȚIE: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.

Amestecă smântâna cu oul, parmezanul și asezonează cu sare și piper.

Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt și după ce devine ușor aurie și sticloasă pune curcanul tăiat cubulețe. Se lasă la călit puțin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă vrei, pune la prăjit niște bacon tăiat mărunt.

Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început.

Pune-i în tavă, toarnă sosul și presară deasupra bucățile de curcan ușor fripte. Amestecă ușor toate ingredientele.

Presară pătrunjel pe deasupra și dă la cuptor până se rumenește ușor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate temperatura.

Poftă buna!

Sursa: andreilaslau.ro